Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi bünyesinde açılan Akademi Esenler, ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve ilçe sınırlarında yaşayan, çeşitli üniversitelerde görevli öğretim üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı. Yemekli toplantıda ilk konuşmayı Esenler Belediyesi Kütüphaneler Müdürü ve Şehir Düşünce Merkezi Koordinatörü Hasan Taşçı yaptı. Taşçı, Esenler’in sorunlarını tartışmak ve sorunlara çözümler üretmek amacıyla böyle bir toplantıda bir araya geldiklerini belirtti. Taşçı, özellikle kentsel dönüşüm, şehre dair sosyal politikalar ve kentleşme ile ilgili konularda projelerin üretilmesi konusunda herkesin fikir ve önerilerini sunabileceğini söyledi.
Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Mazhar Bağlı ise; ilçe sınırlarında yaşayan öğretim üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle irtibata geçmek, onların akademik çalışmalarından, fikirlerinden, görüşlerinden istifade etmek istediklerini söyledi. Bağlı, Akademi Esenler’de yürütülen çalışmaların Türkiye için önemli olacağını kaydetti.
PATOLOJİK TEDAVİ
Son konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da göreve geldiği günden bu yana son 4 yıldır Esenler’in sorunlarını çözmek için bir emek ortaya koyarken şehre dair en ayrıntılı ve en çok önem verdiği toplantılara bugün başladıklarını söyledi. Esenler hakkında bilgi vererek konuşmasına devam eden Göksu, Esenler’in dünü ve bugünü hakkında davetlilere özet bilgi verdi. Esenler’in sorunları neyse bu sorunları kendi içinde ele almaya çalıştıklarını söyleyen Göksu, Esenler’in artık kabuğunu kırdığını ve ilçede yaşayanların yaşamaktan gurur duyduğu bir ilçe haline geldiğini belirtti. Esenler’in en temel fiziki sorunlarını çözdüklerini ifade eden Göksu, ilçede ileriye dönük projeler hakkında da ipuçları verdi.
Konuşması esnasında dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Göksu, bir davetlinin “kentsel dönüşüm, kentsel bir tasarım mıdır?” şeklindeki sorusuna, “Hayır, kentsel dönüşüm, kentsel bir tasarım değildir. Kentsel dönüşüm, şehirdeki patolojik bir durumun tedavisidir. Biz de bu patolojik durumun tedavisi için, çözümü için süreçleri ortaya koyuyoruz” diye cevap verdi.
SİZE YÜREĞİMİZİ, KULAĞIMIZI AÇIYORUZ
Son 4 yılda toplam 355 projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Göksu, insanı merkeze alan bir anlayışla çalıştıklarını belirterek, “Bu şehrin en önemli değeri olan sizlere yüreğimizi açıyoruz. Sizleri şehrin geleceğine dair söz söylemeye davet ediyoruz. Var mısınız? Eğer sizin söyleyecek bir sözünüz varsa bizim de dinleyecek kulağımız, bağrımıza basacak yüreğimiz var. Esenler adına ürettiğiniz her şey bizim için çok önemlidir ve mutlaka bir karşılığı olacaktır ” dedi. Toplantıya katılan davetliler de ilçeye dair çeşitli fikir ve önerilerini dile getirdiler. Toplantı, tekrar bir araya gelinmesi temennileriyle sona erdi.