Sivil Haber

Madde Bağımlılığıyla Tiyatral Mücadele

BELEDİYELER

T.C İçişleri Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı, gençleri uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla “Hedef Sensin-Madde Kullanımına Hayır” projesi başlattı

 İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, T.C İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi ve İstanbul Ticaret Odası’nın katkılarıyla hazırlanan projeye Eyüp Belediyesi de destek verdi.

İlçedeki liselerde hayata geçirilecek “Hedef Sensin-Madde Kullanımına Hayır” projesiyle gençlere uyuşturucunun zararlarını anlatan tiyatro oyunları sunulacak. Proje kapsamında Alibeyköy İlköğretim Okulu’nda Eyüp İmam Hatip Lisesi öğrencilerine tiyatro gösterisi sergilendi.

“Tiyatro Yeniden” tiyatro topluluğu tarafından sahnelenen “Her şey Elimizde” isimli oyunda, gençler üzerinde madde bağımlılığının zararları ve nasıl mücadele edileceği anlatılıyor.

Toplum içinde doğru bilinen yanlışların da anlatıldığı etkinlikte tiyatro gösterisinin ardından Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli bir memur “Bağımlılık nedir?” ve madde bağımlılığı ile mücadele yollarını anlattı. Etkinlik sonunda öğrencilere Dr. Ali Ünlü ve Uğur Evcin’in yazdığı Madde Bağımlılığı ile mücadele kitapları dağıtıldı.

“Hedef Sensin-Madde Kullanımına Hayır” Projesi, ilçedeki diğer liselere yönelik tiyatro gösterileriyle devam edecek. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.