Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Sarıgül, Ayazağa – Maslak ve Huzur Mahallelerinin 68 yıldır Şişli’ye bağlı olduğunu ve alınan bu kararın anayasa ve anayasa hükmü sayılan uluslar arası sözleşmelere uygun olmadığını belirterek; “Bu gün Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımızı kullanmak üzere Anayasa Mahkemesi huzurundayız. Daha önce ifade ettiğimiz gibi, Anayasa Mahkemesi önüne çok kalabalık bir davacı kitlesi ile gelmeyi planlamıştık. Ancak, daha sonra bu tavrı uygun bulmadık. Yüce Divana güven duymanın, böyle daha doğru ifade edileceğini düşündük. Anayasa Mahkemesi, saygınlığının korunması gereken bir kurumdur. Saygınlık, bu kuruma saygı göstererek korunur. Biz bu tavır içindeyiz. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karara da güven duymak istiyoruz. Bu durum bir anayasal hak arama konusudur. Alınan karar siyasi bir karar olsa bile, itirazımızın karşı siyasi hareket olarak algılanmasını, siyaset malzemesi olarak kullanılmasını istemiyoruz. Siyasi sorunlar siyaset alanında, hukuki sorunlar hukuk alanında çözülmelidir. Onun için de, Anayasa Mahkemesi önüne siyasal bir tavırla değil, hukuka – adalete yaraşır bir tavırla gelmeyi uygun bulduk” dedi.
Şişli’deki Sınır Değişikliği Anayasa Mahkemesi’nde
Şişli’deki Sınır Değişikliği Anayasa Mahkemesi’nde
Sivil Haber Sivil Haber
BELEDİYELER
Geçtiğimiz ay çıkarılan Büyükşehir Yasası ile birlikte Şişli’den alınarak Sarıyer’e bağlanan Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri ile ilgili sınır değişikliği, Anayasa Mahkemesi’nde.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bölgeyi temsil eden belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarından oluşan bir heyetle Ankara’ya giderek konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Bölgedeki yurttaşları temsilen seçilen heyet, sınır değişikliğini öngören yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.