Öğrenciler yeni müfredatı uygulayabilecek
Planetaryum kule içerisine kurulan sistemler tüm yaş gruplarına hitap ediyor. Merkezde bulunan Robot Atölyesi, Elektronik Atölyesi, Topraksız Tarım Seti ve diğer atölyeler Milli Eğitim bakanlığının yeni müfredatı için eksiksiz bir imkan sağlıyor. Üç boyutlu görsel sunum odası aynı zamanda biyoloji ve kimya atölyesi olarak da kullanılabilecek özelliklere ve donanıma sahip.
Deney setleriyle öğrenecekler
Merkez dünyada bu konuda hizmet veren benzer örneklerinden çok daha gelişmiş imkanlara sahip. Öğrenciler hem teorik bilgileri hem de uzay çalışmalarından edinilen deneyimleri deney setlerinde yaşayarak bilgi sahibi olacak. Deney setleri ve konu anlatımlarında Evren, Galaksi, Yıldız ve Planetaryum kırılımları temel alınarak Kara Delikler, Sicim Teorisi, CERN gibi teorik bilgiler ile desteklenecek. Merkezde ayrıca astronotların uzaydaki yaşamları, kullandıkları aletler, gıdaları deney düzenekleri anlatılacak.
Tüm uzay meraklılarına zengin içeriğiyle hitap edecek
Planetaryum kulenin son derece zengin bir içerikle hazırlandığını dile getiren Mamak Kaymakamı Ali Mantı, “Merkez her yönüyle çok donanımlı bir şekilde hazırlanmış” dedi. Tüm uzay meraklılarının Mamak’ta buluşacağını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Simülatörleri, sanal gerçeklik uygulamaları, kubbe perdesi ve daha bir çok imkanıyla birlikte Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi sadece Türkiye’de değil dünyadaki en iyi örneklerden birisi olarak hizmet verecek” dedi.