Sivil Haber

ABD'nin Moskova Büyükelçisi kaygısı

DÜNYA

ABD yönetimi, Rusya'ya, ABD'nin Moskova Büyükelçisi Michael McFaul'un güvenliğine yönelik kaygılarını iletti.

Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi McFaul ile ilgili yöneltilen bir soruya yazılı yanıt verdi. Açıklamada, ABD olarak, Rusya hükümetine, Büyükelçi McFaul'un güvenliğine yönelik endişelerin iletildiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner de günlük basın toplantısında, büyükelçi McFaul'un Rusya'ya gitmesinden bu yana yaşanan birçok olayın, kendilerinde büyükelçinin güvenliği hakkında bazı endişeler yarattığını söyledi.

Toner, kaygılarını, normal protokol süreçleri içinde Rusya hükümetine dile getirdiklerini kaydetti.

Bir soru üzerine, daha önce Amerikan karşıtı olaylarla ilgili kaygılarını Rusya'ya ifade ettiklerini belirten Toner, son olarak da McFaul'un güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirdiklerini söyledi.

Büyükelçi McFaul da Twitter'dan yazdığı mesajlarda, programlarının duyurusunun yapılmamasına rağmen, Rusya'daki ''hükümet kontrollü'' olduğu belirtilen NTV kanalının muhabirleri tarafından her yerde takip edildiğini, bu kanalın kendisinin tüm programlarını nasıl ele geçirdiğini merak ettiğini belirtti.

McFaul, maillerinin okunduğu ve telefonlarının dinlendiği şüphelerine de sahip olduğunu ifade etti.

Sözcü Toner, büyükelçinin Twitter mesajlarına yönelik soru üzerine de McFaul'un takipçileriyle iletişim kurmasının bir yolu olarak Twitter'ı kullanması konusunda tamamen rahat olduklarını bildirdi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.