Sivil Haber

Gurbetçilere 'dolandırılmayın' uyarısı

DÜNYA

UETD Bavyera Bölge Başkanı Fikret Özdemir gurbetçileri emeklilik vaadiyle dolandırılmamaları konusunda uyardı.

Bir yazı kaleme alan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bavyera Bölge BaşkanıFikret Özdemir, Türkiye’de emekli olacak gurbetçi vatandaşları dolandırılmamaları konusunda uyardı.

“Son zamanlarda Türkiye’de bazı uyanık çevreler tarafından açılan ''emeklilik hizmetlerinizi takip ediyoruz'' şeklinde başlatılan yeni bir dolandırıcılık hususunu dikkatlerinize sunmak istiyorum.” Diyen Özdemir, bu kişilerin işlem masrafı adı altında para topladıklarını dile getirdi.

Özdemir, “Gurbetçilere buradan sesleniyorum. Emekliliğinizi Türkiye’ye hiç gelmeden sıfır masrafla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşeliği vasıtasıyla yapabilirsiniz.” uyarısında bulundu.

Fikret Özdemir’in konu hakkındaki uyarıcı yazısı:

Türkiye’den emekli olacaklara önemli duyuru...

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın Türkiye’de emekli olabilmeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendilerine verdiği bir haktır. Emeklilik pirimi miktarı, kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Yani, prim miktarında yurtdışına çıkmadan geçmiş yıllarda Türkiye’de sigortalı olup olmamasına, bay veya bayan olmasına göre değişen birtakım kurallar vardır.

Bu konuda konsolusluk bünyesinde hizmet veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşeliği sizlere en yetkili ağızdan doğru bilgilendirmeyi yaptığı gibi ayrıca ileride insanlarımızın mağdur olmaması için de uyarılarda bulunmaktadır.. 
Son zamanlarda Türkiye’de bazı uyanık çevreler tarafından açılan ''emeklilik hizmetlerinizi takip ediyoruz'
' şeklinde başlatılan yeni bir dolandırıcılık hususunu dikkatlerinize sunmak istiyorum.

Türkiye’de açtıkları bürolarda çeşitli sosyal paylaşım sitelerini kullanarak sanal ortamdan vatandaşlarımıza ulaşıp, ''emeklilik işlemlerinizi yapıyoruz'' gibi bir çok yalanlarla insanlarımızı soymaya başladılar. ''Evrakları takip ederiz işlemlerinizi yaparız'' vaatleri ile işlem masrafı adı altında para almaktalar

  Bahsettiğim bu bürolardan bir tanesi geçenlerde beni de aradı. Bizzat şahsımı arayarak emekli olmak isteyenlere yardımcı olduklarını ve benim vasıtamla başkanlığını yaptığım dernekteki üyelerimize daha uygun şartlarda hizmet verecekleri vaadinde bulundular. Ardında da akla hayale gelmeyecek vaatlerde bulundular. Türkiye’de bazı isimler verip onların adını kullanarak bunlarla da görüşüyoruz gibi iddialarda bulundu. Konuşmasında ve ses tonunda yalanları ve asıl amacı apaçık belliydi.

Beni yakından takip eden siz değerli okuyucularımız ve dostlarımız şunu iyi biliyor ki, ben son 7 senedir zaten sürekli Türkiye’de emeklilik konusunu gündeme getirip, ağırlaşan Avrupa Birliği yaşam koşulları ve olumsuz ekonomisi ile gelecek kaygısı içerisinde olan vatandaşlarımızın mutlaka Türkiye’den emekli olmalarını her platformda gündeme getirmekteyim.

Bilhassa mavi kart sahibi vatandaşlarımızın da Türkiye’de emekli olabilmelerinin önündeki hukuksal engellerin ortadan kaldırılması için çaba harcayan birisi olarak bu konuyu iyi bilen, zamanla bu konuda neredeyse uzman olmuş kadar bilgi sahibi olduk. Bu bağlamda Türkiye’deki emeklilik işlemleri hizmeti verdiğini iddia eden bu ofislerin vaadlerine kanmayın. Gerçi bunlar gerek Türkiye’de olsun gerekse Avrupa’nın çeşitli kentlerinde olsun birçok vatandaşımızı ikna etmeye başladıklarını büyük bir tedirginlik ile duymaktayız..
Gurbetçilere buradan sesleniyorum. Emekliliğinizi Türkiye’ye hiç gelmeden sıfır masrafla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşeliği vasıtasıyla yapabilirsiniz
. Bu konuda Türkiye’de hiçbir evrak gerekmemektedir. Gerekli olan evraklar ateseliklerde bellidir, sizlere yardımcı oluyorlar.
Sizi erken emekli edeceğiz
gibi iddialara aldanmayın. Yasalarımız kimseye bu yetkiyi vermemektedir. Pirimlerin en alt ve en üst sınırları bellidir. Sizlerden orta bir pirim ücreti alıp, yüksek maaş alacaksınız diye piriminizi en düşük seviyede yatıranlara dikkat edin. Bu tip ofislere ve bürolara gitmenize gerek yok. Kimseye yetki ve vekalet vermeyiniz. Sizi birtakım sözlerle kandırıp, ben yardımcı olurum diyen kısa yoldan para peşinde olan bu simsarlara inanmayınız.
Sorunlarınızı direk konsolusluktaki ateşeliklerde çözün. Televizyonlara çıkıp sizleri birtakım bürolara yönlendiren kişilere de inanmayın. Emeklilik konusu yavaş yavaş rant kapısı haline geliyor. Aman dikkat edin
!..
Mavi kart sahibi olup çifte vatandaşlığı bulunmayanların emekliliği konusunda 2 yıldır verdiğimiz mücadelede iyi bir noktaya geldik.

İnşallah çözülecek .

Konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 

Bu yıl içinde bir sonuç alamazsak örnek mahkeme ve Yargıtay kararları ile Bavyara UETD Başkanlığı olarak sizlere yardımcı olacağız. 

Sizlere tavsiyem Türkiye'deki emekliliğinizi mutlak yaptırın. Yıllarca alınterlerinizle kazandığınız paranızla vatanınızda aldığınız dairenin kirasını alamayıp bir de üstüne masrafını da cebinizden ödemiyor musunuz? Malınızı ve geleceğinizi kimseye ipotek ettirmeyin. Kendi işinizi resmi makamlardan kendiniz takip edin! Unutmayın ki artık ülkemiz daha da çok demokratikleşti, sosyal devlet olma noktasında gelişti. Avrupa hakları kısıtlıyor, Türkiyemiz sosyal hakları genişletiyor. Devlet güvencesi artık ülkemizde de var. Her alanda faydalanmalısınız özellikle de sağlık alanında! Avrupa'nın hastanelerinde yıllarca gurbetçi kobay yapılmadı mı? Emeklilik hakkınızı mutlaka takip edin ve bu haktan yararlanın, bir gün vatanınıza döndüğünüzde geçim sıkıntısı çekmezsiniz!

FİKRET ÖZDEMİR

Haber Kaynağı : Haber7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.