Sivil Haber

Nijerya'da Alman mühendis kaçırıldı

DÜNYA

Nijerya'nın bir süredir saldırı ve patlamalarla sarsılan ikinci büyük kenti Kano'da dün bir Alman mühendis, kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı.

Polis, Nijerya inşaat şirketi Dantata ve Sawoe'de çalışan mühendis Edgar Raupach'ın kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını belirterek, kaçıranların emniyet güçleriyle temas kurmadığını bildirdi.

Nijerya'daki Alman Büyükelçiliği'nden bir yetkili, polisin açıklamalarını teyit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Nijerya'da geçen Mayıs ayında ülkenin kuzeydoğusunda kaçırılan biri İngiliz diğeri İtalyan iki mühendis, kendilerini El Kaide'ye bağlı kişilerin kaçırdığını ifşa eden video kayıtlarının ortaya çıkmasından bu yana serbest bırakılmadılar.

Bu arada, Boko Haram örgütünün lideri Ebubekir Şekau'ya ait olduğu belirtilen ve internette yayınlanan sesli mesajda, örgüt lideri, Kano'daki saldırıları üstlenirken, yeni saldırılar düzenleme tehdidinde bulundu.

Kano'da 20 Ocak tarihinde özellikle polis karakollarını hedefleyen bir dizi saldırıda 185 kişinin ölmesinin ardından, dün de kentin otobüs terminalinde bir patlama meydana geldi. Son patlamada can kaybı olmadı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.