Sivil Haber

Suriye'de durum iyi Medya Abartıyor

DÜNYA

Şanlıurfa'ya gelen Türk kökenli Suriye vatandaşı ülkede çatışma ortamının olmadığını Dünya medyasının kasıtlı olarak fitne ve fesat yaydığını söyledi...

Suriye’nin Halep kentinden Şanlıurfa’ya gelen Türk kökenli Hasan D., ‘Suriye’de çatışma ortamının olmadığını, Dünya medyasının fitne ve fesat yaydığını, Türkiye’yi sevdiklerini söyledi”

Kentin tarihi mahallesinde bir otel odasında 5’er kişilik guruplar halinde konaklayan Suriye uyruklu Türk vatandaşları, Türkiye ile Suriye arasında herhangi bir anlaşmazlığın olmadığını, başbakan Erdoğan’ı da kendi başbakanları gibi sevdiklerini ifade etti. Şahıslar, “Suriye’de de bir güven ortamı var. Gece yarısı bile istediğiniz yere gidebilirsiniz. Dünya medyası ortalığı karıştırıyor. Olmayan olayları varmış gibi gösteriyor. Suriye’de fitne ve fesat oluşturuyorlar. Amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi.

Konuyla ilgili görüş belirten Suriye uyruklu Türk Vatandaşı, “Adım Hasan uzun süreden beri Halep’te oturuyoruz. Halep’te hiçbir şey olmadı. Televizyonlara konuşanlar yalan söylüyor. Suriye şeker-baldır. Dükkânlar, yollar açık. Her şey bol. Ekmek, şeker, su her şey bol. Yaramazlık yapan birkaç kişi var. Başbakanımızı seviyoruz. Uydu kanalları abartıyor. Suriye’de her şey normal” dedi.

Bir başka şahıs ise, “Suriye’de her şey normal, televizyon kanalları abartıyor. İçimize fitne fesat düşürdüler. Suriye ve Türkiye kardeştir. Biz Müslümanız Türkiye ve Suriye’yi birbirine bırakamazlar. Başbakanımız Beşer Esed bize bakıyor. Zorunluluktan değil ekmek parası kazanmak için Urfa’ya geliyoruz” dedi.

Suriye’de gece yarısı saatlerinde dahi serbestçe dolaşılabildiğini belirten Suriye vatandaşları, “Türkiye bizim başımızın tacı. Başbakanımız Beşer Esed’dir ama Recep Tayyip Erdoğan da bizim başbakanımız gibi. Türkiye’yi seviyoruz” dedi.

Kaldıkları otelin yöneticisi ise, “ Buraya 3-5 gün kalmak için geliyorlar. Gezmeye ve çalışmaya geliyorlar. Mülteci gibi değiller. Herhangi bir sıkıntı yaşadıklarına dair bir şeyler söylemiyorlar” dedi.

 

Haber Kaynağı : Haber7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.