Sivil Haber

Ünlü sunucusuya göre iki Türkiye'nin farkı

DÜNYA

Ünlü TV sunucusu ve yazar Fareed Zakaria, Türkiye için övgü dolu sözlerini kullandı. Zakaria, “20 yıl önce ordunun hakimiyetinin altında" ezilen Türkiye ile bugünü kıyasladı.

Ünlü TV sunucusu ve yazar Fareed Zakaria, Türkiye için övgü dolu sözlerini kullandı. Zakaria, “Türkiye, 20 yıl önce ordusunun hakimiyetinin altında, sürekli Batı’nın kurtarmalarına ihtiyaç duyan zayıf bir ekonomisi olan kırılgan bir demokrasiydi” derken Türkiye’nin “1 trilyon dolarlık bir ekonomisinin olduğunu, 2009’dan bu yana 3.4 milyon kişi için istihdam yarattığını, bunun da Avrupa Birliği, Rusya ve Güney Afrika’nın toplamından fazla olduğunu” vurguladı.

Fareed Zakaria, Washington Post gazetesindeki köşesinde ABD’deki başkanlık yarışında en şanslı görünen Cumhuriyetçi aday adayı Mitt Romney’nin Başkan Barack Omaba için “Bu Başkan, gelecek yüzyılın post Amerika asrı olacağına inanıyor” yönündeki eleştirisine tepki gösterirken, “Post Amerika Dünyası” kitabını kendisinin yazdığını anımsatarak, “Bu, Amerika’nın gerilemesi değil, başkalarının yükselişine ilişkin bir kitaptır” dedi.

Kendisinin ABD konusunda çok iyimser olduğunu, dünyanın en güçlü ülkesi olmaya devam edeceğine inandığını söyleyen Zakaria, ancak tek kutuplu çağının sona erdiğini belirterek, çeşitli ülkelerin ulaştığı ekonomi güce vurgu yaptı.

-"BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GÜVENİNİ İZAH EDEBİLİR"-

Bu çerçevede Çin, Türkiye, Brezilya, Hindistan gibi ülkeler üzerinde duran Zakaria, her kıtada yükselen güçlerin, siyasi istikrar ve ekonomik büyüme sağladığını, küresel sahnede aktif hale geldiğini belirterek şöyle devam etti:

“20 yıl önce Türkiye, ordusunun hakimiyetinin altında, sürekli Batı’nın kurtarmalarına ihtiyaç duyan zayıf bir ekonomisi olan kırılgan bir demokrasiydi. Bugün Türkiye’nin, geçen yıl yüzde 6.6 büyüyen, bir trilyon dolarlık bir ekonomisi var. Nisan 2009’dan bu yana 3.4 milyon kişi için istihdam yarattı, bu da Avrupa Birliği, Rusya ve Güney Afrika’nın toplamından fazladır. Bu da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güveni ve ülkesinin enerji dolu dış politikasını izah edebilir.”

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.