Gülbay, bölgede hasadına eylül ayında başlanan misket elmasının hasat sonrası kasalanarak soğuk hava depolarına kaldırıldığını söyledi.
Ürünün soğuk hava depolarında eksi 1 derecede muhafaza edildiğini belirten Gülbay, ''Elma üretimini Amasya'da arttırmayı amaçlıyoruz. İlimizde 14 bin dekar alanda yaklaşık 25 bin ton elma üretimi yapıyoruz. 2011 yılında meyvecilik üretimini arttırmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve İl Özel İdaresi destekleri ile verimli çalışmalar yaptık'' diye konuştu.
Misket elması denince akla Amasya'nın geldiğini vurgulayan Gülbay, şunları kaydetti:
''Amasya elması olarak bilinen misket elmasının patentini almak için girişimlere başladık. Misket elması sert, sulu ve depolamaya uygun bir ürün olması sebebiyle kentin önemli bir markası haline geldi. Şu anda Türkiye genelinde Amasya misket elmasının kayda değer bir yüzdeliği yok. Misket elmasının patentini alarak tüm yurtta yaygınlaşmasını sağlayacağız. İlimizdeki kapama bahçelerini çoğaltarak, üretimi artıracak, kentin simgesi durumundaki misket elmasının adını yurt genelinde duyuracağız.'
Haber Kaynağı : Haber7.com