Sivil Haber

Gıda Tarım Bakanı Eker Roma'dan ayrıldı

EKONOMİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, temaslarını tamamlayarak İtalya'nın başkenti Roma'dan ayrıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) 35. Yönetim Konseyi toplantısında Türkiye'yi temsil etmek üzere normal şartlarda geçen salı günü İtalya'ya gelmesi planlanan Bakan Eker'in Roma temasları beklenenden bir gün önce başladı.

İtalya Dışişleri Bakanlığının organize ettiği bakanlar düzeyindeki Akdeniz Forumu'na (FOROMED) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun o günlerde Meksika'daki G-20 toplantısında olmasından dolayı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Türkiye'yi IFAD toplantılarının yanı sıra bu toplantı da temsil etti.

IFAD 35. Yönetim Konseyi toplantılarında Türkiye'nin küçük çiftçilere yönelik politikalarına ilişkin bir konuşma yapan Eker, ''Kelimelerden Eyleme: Küçük Çiftçiler İçin Sürdürülebilir Gelecek Yaratma'' başlıklı panele de konuşmacı olarak katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, IFAD toplantılarının ardından İtalyan mevkidaşı Mario Catania ile bir araya geldi.

Bakan Eker, 4 gün süren İtalya temasları sırasında, Floransa kentini ve Vatikan'ı da gezme fırsatı buldu.

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ile Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy'un, Uluslararası Leonardo Da Vinci Havalimanı'ndan uğurladığı Bakan Eker, Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Roma'dan ayrıldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.