Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği, hükümetle sendika arasında imzalanan toplu sözleşmeden enflasyon farkından yararlanılması maddesinin eklenmemesiyle çalışanların mağdur edildiğini açıkladı. Sivil toplum kuruluşlarının ortak açıklamasını duyuran Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya, memurun enflasyonla eriyen maaşındaki farkını Memur-Sen’in ödemesini istedi.
Karakaya, 2013 yılında hükümet ve Memur-Sen’in imzaladığı 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin sonuçlarının, kamu emekçileri aleyhine daha mürekkebi kurumadan ortaya çıkmaya başladığını söyledi.
Karakaya, “Hükümetle iki yıllığına toplu sözleşmeye imza atan Memur-Sen, yüzdelik zam yerine 123 TL seyyanen zamla yetinip enflasyon farkından yararlanmayı toplu sözleşme maddesine eklemeyince ücretlerimizdeki erime gözle görülür, hissedilir olmaya başladı. Haziran ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde yüzde 0,31 artarken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre altı aylık enflasyon yüzde 5,7 olarak belirlendi. Ve böylece kamu emekçilerinin aldığı zam ilk altı ay için yüzde 3’ün altında kaldığı için 61 TL ile 235 TL arasındaki enflasyon farkının kamu emekçilerinin cebine girmesi engellenerek, toplu “satış” sözleşmesinde milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin hakları bir kez daha gasp edilmiş oldu.” dedi.
(CİHAN)
Sağlık çalışanları: Maaş farklarımızı Memur-Sen versin!
Sağlık çalışanları: Maaş farklarımızı Memur-Sen versin!
Sivil Haber Sivil Haber
EKONOMİ
Sağlık çalışanları, ilk kez temmuz döneminde zamlı maaş alamayan kamu çalışanları ile ilgili yaptıkları açıklamada, maaş farklarını Memur-Sen’in vermesini istediler.