Bu şekilde bazı ağır metaller işlenirken cıva kullanılıyor, bu madenin kendisi de cıva olabilir, Radyoaktif bir maden olması da muhtemel, Olayın KTÜ tarafından incelenmesini siyasi irademi engelliyor soruları cevap arıyor. Olayın peşini bırakmayan MHP Ortahisar meclis üyesi Davut Çakıroğlu bu olayı çözeceğine inanıyoruz
Trabzon liman görevlileri MHP'li Davut çakıroğlundan ne saklıyor.
Liman yetkililerinin bilgi vermek istemediği söz konusu maden Cıva'mı? Radyoaktif bir maden mi?
On yıldır Trabzon limanına getirilen madenler, ham haliyle buradan Dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor, Son yıllarda doğu Anadoludan getirilen, balçık şeklinde taşınılan ve bir metre küpü 9 ton olduğu söylenen maden nedir, Çevre kirliliğine sebep oluyormu konusunda ortahisar belediye meclis üyesi MHP'li Davut Çakıroğlu yetkilerden bilgi alamayınca olayı belediye meclisine taşıdı.
Oncetrabzon.com ve Fatihhaber.com olarak yaptığımız araştırmada Trabzon limanından Çin'e maden taşıyan firmayı bulduk.
Arkas Denizcilik bu taşımayı gerçekleştiriyor, manifosto bilgilerinde ise Karadeniz illerinden çıkarılan bakır, kurşun ve çinko madenleri olduğu beyan ediliyor.
KARADENİZ BÖLGESİNDE GÜMÜŞ-ALTIN MADENLERİ VAR, Bu mandenlerin işlenmesinde Cıva kullanılıyor
Civa 39 derecede katılaşır ve 357 derecede kaynar. Normal sıcaklıkta buharlaşabilir, dumanları civa zehirlenmesi adı verilen zehirlenmeye sebep olur. Civa; soydun, potasyum, kalay, bakır, altın, gümüş gibi birçok madeni çözerek malgama adı verilen sıvı alaşımlar meydana getirir.
Burada aklımıza takılan soru, Liman neden gerekli açıklamayı yapmıyor?
Korktuğumuz şekliyle buradan Çine gönderilen madenlerin arasında çevreyi oldukça zehirleyecek Cıva varmı? Yada cıva marifetiyle çıkarılmış Altın gibi madenlermi ihraç ediliyor.
Olayın aydınlığa kavuşturulması için KTÜ tarafından bu analizlerin acilen yapılmasını diliyoruz, Bazı yetkililerin bu analizi biz yapamayız, Numunelerin kanadaya gitmesi gerekir ifadesi komik bir iddia, Numunelerde Cıva yada Radyoaktif maddelerin olup olamdığını katü basit aygıtlarla tespit edebilir.
Araştırmamızda Trabzon limanından yapılan maden ihracat bilgileri
Arkas Denizcilik, Karadeniz illerinden çıkarılan bakır, kurşun ve çinko madenlerini Trabzon Limanı üzerinden ağırlıklı olarak Çin’e taşıyor.
Arkas Denizcilik Trabzon ve Samsun’da bulunan ofisleriyle Karadeniz’de faaliyet gösteriyor.
Özellikle Trabzon’daki ofisi bölge madenlerinin dünyaya ihraç edilmesi için önemli bir hizmet sağlıyor. 2006 yılından bu yana Trabzon Limanı’ndan Türk bayraklı M/V MSC Şebnem gemisi başta olmak üzere MSC gemileri kullanılarak bugüne kadar 30.500 TEU’luk ihracat yükü taşındı.
Trabzon limanından Çin’e maden taşıyor
Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars ve Bayburt’tan çıkarılan krom madeni ile Rize, Giresun ve Artvin illerinden çıkarılan bakır, kurşun ve çinko madenleri Trabzon Limanı üzerinden ağırlıklı olarak Çin’e taşınıyor. Arkas Trabzon ofisi bu tür yüklerde ihracatçının ihtiyaçlarını optimum şekilde karşılıyor. Buradan gerçekleşen maden sevkiyatlarında firmalara depolama hizmeti vererek maden ocaklarında oluşabilecek birikmeleri de ortadan kaldırıyor. Ön taşıma ve mermer yüklemelerinde lashing hizmetleri ile ihracatçıya lojistik alanında komple çözümler de üretiyor.
Kaynak: Lojiport
Bir haftadır Trabzon yerel medyasında konu olan haber metni
MHP’nin Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu, Trabzon Limanı’nda ağır metal işlendiğini ileri sürdü. Çakıroğlu, “Normalde bu tür ağır metaller çıkarıldığı yerde işlenir ve konteynıra koyulur ve nakliyesi yapılmak üzere limana getirilir. Trabzon Limanı’nda tam tersi yapılıyor.
Açık kamyon kasalarında getirilen ve 1 m3’ü 9 ton yapan bu malzeme limanda kurutulup suyu denize akıtılarak konteynıra konulup gönderiliyor. Bu olayla el konulmalıdır” dedi. Mecliste MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Trabzon Limanı ile ilgili ciddi iddialar ortaya attı. Çakıroğlu, limanda ağır metal depolandığını kaydederek, “Limanın Trabzon şehri için ne anlama geldiğini bilenlerdenim.
Limanın şehrimize ekonomik olarak sağladığı katkıyı sadece ekonomimize bu kadar katkısı var diye bir takım yanlışları gözardı edemeyiz. Limanda bir ağır metal depolanıyor, cinsiyetini bilmiyorum. KTÜ Maden Bölümü ve Kimya Bölümünden hoca ile görüştüm. Kendisine numuneleri verdim.
KTÜ bünyesinde bu analizlerin yapılamayacağını, içeriğinin tam olarak ne olduğunun anlaşılabilmesi için Kanada’ya gitmesi gerektiği yönünde bilgi verildi. Bir ihraç malı, bir maden ya da ağır metal diyebiliriz. Bir yerden Limana geliyor. Geliş şekli ortada. Kamyonlardan balçık halinde geliyor.
Üzeri açık kuruyor toz haline geliyor. Sahada ki artıklar, Limanın kendi kabiliyeti ile yıkanıyor denize aktarılıyor. Ne olursa olsun, hiçbir ticari kaygı şehrin suyunu havasını bu şekilde hoyratça kullanma yetkisini kimseye vermez” dedi.