Sivil Haber

İstanbul Şehir Tiyatrosu “Aşk Halleri” oyunuyla Kartal’da

KÜLTÜR SANAT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kartallılarla buluştu.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kartallılarla buluştu. 1914 yılında Darülbedayi-i Osmanî adıyla kurulan Şehir Tiyatrosu, Nezihe Meriç’in yazdığı “Aşk Halleri” oyunuyla Kartallılarla bir araya geldi. Aşk üzerine çeşitli öykülerin derlendiği, insanları yakından ilgilendiren ortak yaşantıları, beklentileri ve kaygıları bir arada buluşturan tiyatro oyunu “Aşk Halleri” Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

 

Hülya Karakaş’ın yönettiği Neşet Ertaş türkülerinin eşlik ettiği oyunda, Sevil Uluyol, Cemal Ahhan Şener, Burcu Çoban, Pınar Aygün, Nazan Yatgın, Nurdan Kalınağa, Caner Bilginer, Eftal Gülbudak, Ömer Barış Bakova Kartallı tiyatro severlere oyunu sahneledi. Oyundan sonra konuşma yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, sanata ve sanatçıya olan saygının her şeyden önemli olduğuna değinerek, Kartallıların sanata değer verdiğini ve bunu her alanda gösterdiğini söyledi.

 

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları adına oyunun yönetmeni Hülya Karakaş’a teşekkür plaketi verdi. Gecede ayrıca tüm oyunculara Sevgililer Günü’ne atfen cam güller hediye edildi.

 

 

NEZİHE MERİÇ

1925 doğumludur. Babası Halis Meriç Arapça, Farsça, Fransızca bilen aydın bir karayolları mühendisidir. Nezihe Meriç’in çocukluğu Anadolu yollarının yapımı için çalışan babasıyla Anadolu’nun farklı illerinde geçmiştir. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Türkoloji ve Felsefe bölümlerinde başlamış ancak ikisini de yarıda bırakmıştır. 1953 yılında ilk kitabı “Bozbulanık” yayınlanmış ve büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Editörü Salim Şengil’le evlendikten sonra, eşinin çıkardığı Seçilmiş Hikâyeler Dergisi’nde (sonradan içeriği değişerek adı Dost olacaktır.) çalışmaya başlamış ve Türk edebiyatında Cumhuriyet devrinin ilk kadın yazarı olarak adlandırılmıştır. Elli dört yıllık yazarlık serüveni olan Meriç’in, çeşitli öykü kitapları, oyunları ve romanları bulunmaktadır. Dili iyi kullanışı, kadın düşünce ve duygu dünyasını tahlil edişi, yaşadığı toplumu yakından tanıyışı eleştirmenler tarafından övgüyle söz edilen Nezihe Meriç, 2009 yılında İstanbul’da ölmüştür.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.