Adana TMK 10. Madde ile görevli Cumhuriyet Başsavcı vekilliği, Adana 2 No'lu Özgürlük Hakimine başvurarak, Adana ve Hatay'da durdurulan ve MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'larla ilgili yayın yasağı getirilmesini talep etti. Talep yazısında, soruşturma dosyasının içeriği, ekleri ile dosyaya celbedilen diğer dosyalardaki bilgi ve belgeler hakkında yayın yasağı getirilmesi istendi. Yayın yasağına gerekçe olarak, yayınlanan haberlerde ‘devlet sırlarının açığa çıkarılması' tehlikesi bulunduğu ifade edilirkeni soruşturmanın amacının da tehlikeye düşebileceği bildirildi.
Talebi değerlendiren TMK 10. Madde ile görevli Adana 2 No'lu hakimlik, basın özgürlüğüne da atıf yaptığı kararında,milli güvenlik, kamu güvenliğinin sağlanması ve toprak bütünlüğünün korunması gibi durumlarda yayın yasağına karar verilebileceğini aktardı. Soruşturma içeriğinin devlet sırrı niteliği taşıyabileceğini ifade eden Hakim Eray Doğan, bazı belgelerin açıklanmasının devletin gizli sırları yönünden telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacağını vurguladı. Hakim Doğan, soruşturma dosyaları içerisindeki bilgi ve belgeleri kapsar şekilde yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber röportaj ve yayın hakkında yayın yasağı getirdi.
Ancak, karara rağmen havuz medyasına servis edilen TIR baskınına ilişkin görüntüler, bu medyaya ait TV, gazete ve internet sitelerinde yayınlandı. Yapılan haberlerde yayın yasağı ihlal edilirken, devletin güvenliği de tehlikeye düşürüldü. Görüntülerin yayınlanmasıyla birlikte mahkeme kararı da hiçe sayıldı. Yayın yasağının ihlali durumunda ceza kanunlarına göre 5 yıla kadar hapis cezasına hükmedilebiliyor. Havuz medyası ise cezaları umursamadan yayın yasağını ihlal etti. Bu durum, havuz medyasına af garantisi verildiği yönünde yorumlara sebep oldu.