ÖDÜLÜ KİMLER VERDİ
Süleyman Ergüner’in ödülünü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar verdi.
Cevdet Said’in ödülünü, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu verdi.
Cem Seymen’in ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna verdi.
Özdemir Bayraktar’ın ödülünü, D-8 Genel Sekreteri Sayed Ali Muhammed Musavi verdi.
Ayşe Kader Yavuz’un ödülünü, Saadet Partisi YİK Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak verdi.
Süleyman Arif Emre’nin ödülünü, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan verdi.
ERGÜNER: MİLLİLİK KAVRAMINI ERBAKAN HOCA ÖĞRETTİ
Sanat Ödülü alan Neyzen Süleyman Ergüner, “Bu anlar heyecan dolu. Özellikle Erbakan Hocamız büyük insan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına düzenlenen törende ödül almak benim için çok büyük bir meziyet. Teşekkür ediyorum. Bu anlamda özellikle bu lokomotifi çeken Saadet Partisi’ne, tertip heyetsine teşekkür ediyorum. Bu sene sanat hayatımın 40’ncı yılı. Bana bu ödül ikinci bir mutluluk verdi. Bizlere millilik kavramını Erbakan Hoca öğretti. Milli olmakla milliyetçi olmak arasındaki farkı da izhar etti.”
SEYMEN: KİŞİLİĞİ, DURUŞU, ZARAFETİYLE ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR
Medya Ödülü alan Cem Seymen, “Erbakan Hoca kişiliği, duruşu, zarafeti, kullandığı dildeki incelikle her türlü övgüyü hak eden birisi. Onun adına verilen ödülü almaktan mutluyum. Çok kısa ömrün içinde hayırlara imza atacak işler yapıyorsanız rahatça uyuyabiliriz. Türkiye kadar Anadolu kadar heyecanlandığım bir yer görmedim. Ben bu ülkeye tutkuyla aşığım. Tarım, milli güvenlik kadar önemli. Bunu anlatmak boynumun borcu. Televizyonda tarımla ilgili programa başladığımda çok etkilendim. Topraktan para kazanan insanların zorluğunu gördüm ve hayal kırıklığı yaşadım. Ben televizyonda program yapamaya başladığımda ne tribünlere ne de reytinglere oynamadım. Ama şu an birçok yerden davetler geliyor. Toprağı anlatmayı başardım. Gıdayı yöneten dünyada beş şirket var. Gıda üreten, tohum üreten beş şirketin elinde oyuncağız. 100 tohumdan 75’i ithal. Karadeniz’de 220 çeşit balıktan 5 çeşit kalmış. Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomisi olarak hayal ediyorum. Ülkemizi heyecanımız ve eğitimizle dünyanın en büyük ekonomisi yapacağız ama önce hayal edeceğiz. Özgürlük başkasına muhtaç olmadan kendi kaynaklarından üretebilmektir. Ben bu ülkenin toprağına ve insanına aşığım. Gazeteciliği bu tutkuyla yapıyorum.”
YAVUZ: AVRUPA’DA TÜRKİYE’NİN BAYRAĞINI DALGALANDIRDIM
Spor Ödülünün sahibi Kayak sporcusu Ayşe Kader Yavuz, “Kayak sporcusu babamın desteğiyle 2015 yılında Sarıkamış’ta yapılan yarışmada Türkiye birincisi oldum. 2016’da Erzincan’da, 2017’de Erzurum Palandöken’deki yarışmada birincisi oldum. Polonya’da yapılan yarışlarda dünya ikincisi, Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü aldım. Türkiye’nin bayrağını Avrupa’da dalgalandırdım. Devlet büyüklerimden ricam, engellilerin yanında olmalarıdır.”
SAİD: TÜRK MİLLETİ İSLAM’IN SANCAĞINI TAŞIYOR
Düşünce ödülünü alan Suriyeli mütefekkir Cevdet Said, “Türk milleti İslam’ın sancağını taşıyor. Allah sizlerden razı olsun.”
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Törene, sanat, iş, siyaset, medya, yabancı ülke misyonları, sivil toplum kuruluşu çevrelerinden çok sayıda davetli katıldı.
Davetlilerden bazıları şöyle:
Kosava İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina, Sudan İstanbul Başkonsolosu Abdelhamid Altohamy ile Pakistan Konsolosu Dildar Ali, D-8 Genel Sekreteri Dr. Sayed Ali Muhammed Musavi, Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin temsilcisi Abdulnasir al-Mahdadi, Erbakan Hoca’nın kardeşi Kemalettin Erbakan ve yeğeni Sabri Erbakan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar, Ben-Birsen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yusuf Akgün, İBB eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, YENİAD Başkanı Selman Esmerer, Dünya Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci, Saadet Partisi YİK Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar.
Millî Gazete