AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, BDP'lilerin Meclis'te MHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemde MHP'li hükümet üyelerinin İmralı'da Öcalan ile görüştüğünü ileri sürdüğünü belirterek, "MHP yıllarca sıfır teröre, terörle mücadeleyle ulaşıldığını söyledi, ancak burada bir müzakere olduğu ortaya çıkıyor" dedi.
Çelik, Twitter'da MİT Kanunu'ndaki değişikliğin Meclis'te yapılan görüşmelerinde BDP ile MHP arasındaki tartışmalara yer verdi. Çelik, en çok halk diyen partilerin de halkın asli dinamiklerini görmekten bu kadar uzak, ilkel-etnik asabiyet üzerinden düşünmelerinin vahim olduğunu, en çok devlet diyen partilerin yeni bir yüzyıla Türkiye'yi taşıyacak devlet üzerine tasavvurlarının bu kadar kısır olmasının vahim olduğunu ifade etti. BDP'lilerin, MHP'nin iktidarda koalisyon ortağı olduğu dönemde MHP'li hükümet temsilcilerinin İmralı'da Öcalan ile görüştüğünü iddia ettiğine dikkat çeken Çelik şöyle devam etti:
"BDP'nin iddiaları karşısında MHP grup başkanvekilinin karşı tez olarak Ergenekon sanığı bir albayın kitabından alıntı yapması ve başka hiçbir tez ileri sürememesi, MHP-BDP'nin birbirini tamamlayan bir tablo çizmesini sağladı. İlginç bir tabloyla karşı karşıyayız. Demokratik standartların yükseltilmesini teröre taviz gibi gösterenlerin, sözde sert söylemlerinin arkasında terörün gidişatı olan uygulamalar olduğu görülüyor. Terör meselesinin en karanlıkta kalan bölümünün, şahin söylemlerin arkasına saklanan karmaşık ilişkiler olduğu görülüyor.
Terörle sıfır soruna diyerek, demokratik yaklaşımı mahkum etmeye çalışan refleksin başka yüzü çıktı ortaya. Nitekim Ergenekon sanığı bir orgeneralin, Öcalan'in teröristleri ülke dışına çıkarması sırasında bir kısmı içerde kalsın, lazım olur dediği ortaya çıkmıştı. Çünkü MHP sıfır terör sonucuna terörle mücadele sonucunda ulaşıldığını iddia etti şimdiye kadar. Ama bir müzakere olduğu ortaya çıkıyor. Bu durum MHP'nin biz iktidardan ayrılırken ülkeyi sıfır terörle
teslim ettik tezini sarsacak derecede. Ayrıca Bahçeli'nin, Öcalan'ın idam edilmemesi protokolüne imza atmasının bu görüşmeler neticesinde olduğunu söylediler. 1999-2004 arasında PKK'nın sınır dışına çekilmesinin bu görüşmeler neticesinde olduğunu söylediler."
BDP grup başkanvekilinin, ilk Kürtçe yayına MHP'li koalisyonun izin verdiğini söyleyerek, MHP dönemini övdüğünü anlatan Çelik, "Böylece MHP ve BDP arasında Meclis'te yıllardır ilk defa yaşanan tartışma, BDP'nin MHP'ye iltifatlarıyla sonuca bağlandı. Görüşmenin ileriki aşamalarında MHP ve BDP'nin tezleri birbirine karşı olmak yerine birbirini tamamladı. Net bir tablo ortaya çıktı" ifadelerine yer verdi.
İHA