Sivil Haber

CHP’li Gök'ten Gül'e MİT eleştirisi

SİYASET

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, MİT Kanunu’nda yapılanan yasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından “jet hızıyla onaylanmasını” eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün MİT Yasası'nı önüne geldikten 5 dakika sonra onayladığını öne süren Gök, “Bu durum, Cumhurbaşkanının daha önceden Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve MİT Müsteşarı ile arasında yapılan uzlaşmayı net bir şekilde ortaya koyuyor.” dedi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "MİT mensuplarının haklarında, ciddi deliller var.” iddialarının bulunduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Gök, “Böyle bir ortamda özel bir yasa ile MİT görevlilerinin, Başbakanın görevlendirdiği özel kişilerin kurtarılması yönündeki girişimine büyük bir üzüntü ile görüyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanı da girmiştir. Cumhurbaşkanının 15 gün değil 15 dakika bile beklemeden bu yasayı onaylamasının TBMM’de işlenmiş olan bir hukuk cinayetine ortak olmuştur.” şeklinde yorumladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tarafsız, adil bir görüntü çizmesinin ötesinde, bu suçun ortağı olduğunu öne süren Gök, şöyle konuştu:

“Büyük bir kırgınlık yaşıyoruz. Cumhurbaşkanının böylesine bir konuyu daha önene gelir gelmez, mürekkebi bile kurumamış bir yasayı hiç incelemeden bir an önce onaylaması, Türkiye’de büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştır. Cumhurbaşkanı göstermiştir ki, milletin değil, Başbakan'ın Cumhurbaşkanıdır. Kendisini de şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum.”

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.