DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kamalak'ı makamında ziyaret etti.
Kamalak, ziyarette yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da hazin bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu, Irak'ın 3'e bölündüğünü, Suriye'nin bölünmek üzere olduğunu, Libya'nın parçalandığını, İsrail'in ise Gazze'yi bombaladığını ifade etti.
Bunların hazin olaylar olmasına rağmen Milli Görüş olarak, kendilerini şaşırtmadığını belirten Kamalak, "Çünkü bunlar anormal bir durumun normal sonucudur diye görüyoruz biz. Çünkü Ortadoğu paramparça edilmiş, bir plan çerçevesinde bölme operasyonu devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.
Büyük Ortadoğu Projesi ile 22 ülkenin haritasının yeniden düzenleneceğinin iddia edildiğini kaydeden Kamalak, "Bu 22 ülkeden birisi de yazık ki Türkiye. 300 yıldan bu yana İslam coğrafyası sürekli olarak kenarından köşesinden parçalanıyor. Parçalar, küresel emperyalizm için yumuşak lokmadır. Asıl problem parçalanma problemidir" dedi.
Kamalak, bir gazetecinin cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde, birçok siyasi partinin yaklaşımlarının nasıl olacağını açıkladığını belirterek "Bu konuda kararınızı ne zaman açıklayacaksınız?" diye sorması üzerine, şunları kaydetti:
"Daha 25 gün var. Ben, 'Falan adayı ya da filan adayı destekleyeceğim' diye kendimi angaje etmek durumunda mıyım? Bir partinin omurgasını, özünü, temelini, teşkilat oluşturur. Bir ülke için ordu neyse parti için de teşkilat odur. Orduyu dikkate almayan bir komutan muzaffer olabilir mi? Biz, partiyiz, teşkilatımız var. Cumartesi günü teşkilatımız, il başkanlarımız, Genel İdare Kurulu üyelerimiz, Başkanlık Divanındaki arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz, istişare edeceğiz. Oradan nasıl bir sonuç çıkar, ona göre durumu değerlendireceğiz. Acelemiz de yok. Seçim de hemen yapılıyor değil ki. Ben falana filana destek olacağım diye bir an önce kendimi bağlamak zorunda değilim ki. Adaylar veya ona destek verenler, sıkıştırıyor olabilir. Elbette onlar da bizim için değerlidir ama bizim için önem arz eden teşkilatımızın görüşü."
"Filistin'de beklenmedik şekilde kıyım yaşanıyor"
Masum Türker de Filistin'de "beklenmedik şekilde" kıyım yaşandığını, "Irak ve Suriye'de başlayan savaşın, yeni bir-iki devletin doğmasına neden olacak duruma geldiğini" söyledi.
Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konumdan dolayı bölgede en güçlü ülkesi olması gerektiğini ancak Türkiye'nin İsrail, Mısır ve Suriye'de büyükelçisinin bulunmadığını anlatan Türker, şöyle devam etti:
"Bu nedenle Türkiye, söylendiği kadar, özellikle Gazze'de olan bitene müdahil olamıyor. İsrail'e 'Dur' diyebilmek için, diplomatik olarak bütün kanallar tıkanmış durumda. Gerçi sayın Başbakan 2002 sonundan bu yana her gün tarih verip 'Gazze'ye gideceğim' dedi ama bir adım atamadı ve gidemeyecek de ama bu yapıyı kızıştırdıkça Türkiye'nin buradaki pozisyonu düşüyor."
Cumhurbaşkanı seçimine az bir süre kaldığına dikkati çeken Türker, ziyarette, cumhurbaşkanlığı seçimini deKamalak ile istişare ettiklerini sözlerine ekledi.