aşkente çıkarma yapan 28 Şubat mağduru kadınlar, siyasilerle görüşerek destek istedi. Şimdi de Cumhurbaşkanlığına çıkacaklar Üretme arzusu içinde olduklarını belirten 28 Şubat Platformu sözcüsü İlyas, "Yasalarda yapılacak basit ilavelerle çözüm mümkün" dedi
Eğitim ve çalışma hayatlarına 28 Şubat döneminde son verilen kadınlar, hak aramak için Türkiye'nin dört bir yanından gelerek adeta Ankara'ya çıkarma yaptı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Yalçın Topçu, Şükrü Karatepe, Şeref Malkoç, Mücahit Arslan, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Hasan Doğan, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile görüşen komisyon üyeleri kendilerinden yardım sözü aldı.
BİLDİRİ HAZIRLADILAR
Platform üyesi kadınlar Ankara'daki Memur-Sen Konfederasyonu, İlim Yayma Vakfı, Cihannüma Derneği, Ensar Vakfı, Önder Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek hazırladıkları bildiriyi sundular. Hakların ihlalinin, mağduriyetlerin ve isteklerin yer aldığı metne imza atan ve STK'ların da gücünü arkasına alan 28 Şubat mağdurları bu metni Cumhurbaşkanlığına sunmaya hazırlanıyor.
"ONLAR 20 YILLIK ÖĞRETMEN"
28 Şubat'ın hak kaybına uğrattığı herkesin, bu ülke insanı için güzel şeyler üretme düşünce ve arzusu ile dolu olduğunu vurgulayan 28 Şubat Platform Sözcüsü Emine İlyas, "28 Şubat ve suç ortağı FETÖ, öğrenciliğimiz yıllarında başörtüsü mücadelemizin önüne engel olduğu gibi, yakın dönemde de haklarımızı edinmenin önüne barikat kurmuştu. Öğrenciliğimizde 28 Şubat'ın 'Bin yıl sürecek' denilen etkisine 'Başörtüsü füruattır' söylemiyle destek olanlar, Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin çalışmalarıyla 28 Şubat ihlalleri kaldırılırken sınavlardaki hırsızlıklarıyla ve bürokratlarıyla bizlerin önünde hep engel oldular. O dönem başını açan FETÖ üyeleri şuan yaklaşık 20 senelik öğretmenken biz şuan yeni mezun olmuş öğrenci kategorisinde şimdinin zorluklarıyla mücadele ediyoruz" diye konuştu.
"EŞİTSİZLİK KALDIRILSIN"
Mezun olabilecekleri tarihteki koşullarda değerlendirilmeyi istediklerini belirten İlyas, "Mesleğimize kavuşma umuduyla, zor şartlar altında 30'lu yaşlarımızda okuyarak elde ettiğimiz diplomalar; zaman içinde atanma güçlüğü sebebiyle, geçmişte mezun olmamız gereken dönemdeki değerini yitirdi. O zamanlar bizi bekleyen başkaca ailevi sorumluluklarımız şimdiki kadar yoğun olmadığı ve mezun sayısı da oldukça az olduğu için sınavlarda başarılı olmamız ve atanmamız kolaydı. O dönem mezun olan herkes atanarak öğretmen oldu. 21-25 yaş aralığında bulunan ve yeni mezun tek sorumluluğu ders çalışmak olan gençlerle aynı sınavlara girmek zorunda kalmanın çok bariz bir eşitsizlik içerdiğini düşünmekteyiz. Bu konuda yasa ve yönetmeliklere yapılacak basit ilavelerle çözümün mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanımız liyakatli adanmış öğretmenler diyor, açıkçası bizden daha iyi adanmış öğretmen bulabileceğini düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.
www.sabah.com.tr
STK’ların desteğiyle Erdoğan’la görüşecekler
STK’ların desteğiyle Erdoğan’la görüşecekler
Sivil Haber Sivil Haber
S.T.K.
STK’ların desteğiyle Erdoğan’la görüşecekler