Sivil Haber

Vakıflar İlk Defa İç Kontrole Bakacak

S.T.K.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı(TGTV) üyelerine yönelik önemli bir seminer başlattı.

 TGTV STK Akademisi tarafından organize edilen “Vakıflarda İç Kontrol Sistemi Ve İç Denetim Semineri” 18 Şubat Cumartesi günü Saat 10.00 – 16.00 arasında yapılacak. Fatih Sultan Mehmet Vakfı Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Yenikapı Mevlihanesi Yerleşkesinde yapılacak seminere üye vakıflar yoğun ilgi gösterdi.

 

Seminer Vakıf Başkanı Av. Hamza Akbulut, Vakıflar Meclisi Üyesi Ahmet Özdemir ve Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Özekinci’nin açış konuşmaları ile başlayacak Maliye Bakanlığı Muhesabat Kontolörü Mehmet Sıdık Adıbelli’nin sunacağı “Kurumlarda İç Kontrol Sistemi ve İç Kontrol Sisteminin Kurulması” konulu seminer ile devam edecek. Vakıflar Genel Müdürü Müfettişi Muhammet Vatansever tarafından sunulacak “Vakıflar Kanunu Çerçevesinde Vakıflarda İç Denetim Uygulamaları” konulu seminerle sona erecek.

 

Konula ilgili bir açıklama yapan TGTV Genel Sekreteri Abdullah Ekinci “Vakıflar Mevzuatı çok da bilinen bir mevzuat değil. Vakıflarımızın önemli bir kısmı el yordamıyla yönetiliyor. Oysa Vakıflar Kanunu ve eki mevzuat en ufak bir yanlışlığı cezalandırıyor. Bu cezaların tekerrürü halinde altından kalkılamaz cezalar öngörüyor. Biz vakıflarımızın bu tip yaptırımlara uğramadan konuya hakim olmalarını temin için çeşitli seminerlerle onları bilgilendiriyoruz. Konunun uzmanları tarafından verilecek bu tip seminerler aydınlatıcı olacaktır. Tüm üyelerimizi veya üyemiz olmayan vakıfları seminere davet ediyoruz” dedi. 

Haber: İbrahim Balcioglu ibalcim@gmail.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.