Ban, El Arabi ve Ashton ile görüştü

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile Suriye konusunu görüştü.

Ban, El Arabi ve Ashton ile görüştü

BM Sözcülüğünden verilen bilgiye göre, Londra'da Somali konferansına katılan Genel Sekreter, El Arabi ile görüşmesinde Suriye'deki gelişmeleri ve bu ülkeye özel temsilci atanması konularını değerlendirdi.

Genel Sekreter Ban, geçen hafta BM Genel Kurulu'nun, Suriye'deki şiddeti kınayan ve şiddetin derhal sona ermesini isteyen karar tasarısını kabul etmesinin son derece önemli bir başarı olduğunu belirterek Suriyeli yetkililerin bu karara uymalarını istedi.

Görüşmede Ban Ki-mun ve El Arabi, Suriye'ye özel temsilci atanması da öngörülen kararın nasıl uygulanacağı konusunu ele aldı. Ban Ki-mun, Suriye'deki şiddetin insani sonuçlarından dolayı son derece endişeli olduğunu ve şiddetin derhal sona ermesi gerektiğini söyledi

Genel Sekreter Ban, İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Ashton ile ayrı ayrı yaptığı görüşmelerde de BM Genel Kurulu'nun Suriye kararının nasıl uygulanacağı, özel temsilcinin atanması ve Suriye'deki insani durum ele alındı.

-''Tunus toplantısı çok önemli''-

Bu arada İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mark Lyall Grant gazetecilerin Suriye'deki duruma yönelik soruları üzerine İngiltere'nin konuya bakış açısını anlattı.

İngiltere'nin, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'deki şiddetin durmasına yönelik güçlü karar tasarıları kabul etmesinin iki kez engellenmesinden dolayı son derece hayal kırıklığı içinde olduğunu söyleyen Grant, ''Çok fazla süre geçmeden yeniden BMGK'ya dönmeye bakacağız. Ama şimdi Suriye konusundaki bir sonraki adım Tunus'taki Suriye'nin Dostları toplantısı'' dedi.

Yarınki Tunus toplantısının son derece önemli olduğunu vurgulayan Grant, ''Bu toplantı uluslararası toplumun Suriye'ye desteğinin simgesi ve orada her türlü konu konuşulacak'' diye konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209