Gurbetçilere 'dolandırılmayın' uyarısı

UETD Bavyera Bölge Başkanı Fikret Özdemir gurbetçileri emeklilik vaadiyle dolandırılmamaları konusunda uyardı.

Gurbetçilere 'dolandırılmayın' uyarısı

Bir yazı kaleme alan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bavyera Bölge BaşkanıFikret Özdemir, Türkiye’de emekli olacak gurbetçi vatandaşları dolandırılmamaları konusunda uyardı.

“Son zamanlarda Türkiye’de  bazı uyanık çevreler tarafından açılan ''emeklilik hizmetlerinizi takip ediyoruz'' şeklinde başlatılan yeni bir dolandırıcılık hususunu dikkatlerinize sunmak istiyorum.” Diyen Özdemir, bu kişilerin işlem masrafı adı altında para topladıklarını dile getirdi.

Özdemir, “Gurbetçilere buradan  sesleniyorum. Emekliliğinizi Türkiye’ye hiç gelmeden sıfır  masrafla  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşeliği vasıtasıyla  yapabilirsiniz.” uyarısında bulundu.

Fikret Özdemir’in konu hakkındaki uyarıcı yazısı:

Türkiye’den emekli olacaklara önemli duyuru...

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın  Türkiye’de emekli olabilmeleri,  Türkiye Cumhuriyeti   Devleti'nin  kendilerine  verdiği bir haktır.  Emeklilik  pirimi  miktarı,   kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Yani, prim miktarında yurtdışına çıkmadan geçmiş yıllarda  Türkiye’de  sigortalı olup olmamasına,  bay veya  bayan  olmasına  göre değişen birtakım kurallar vardır.  

Bu konuda  konsolusluk bünyesinde hizmet veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik   Ateşeliği sizlere en yetkili ağızdan doğru bilgilendirmeyi yaptığı gibi ayrıca ileride insanlarımızın  mağdur olmaması için de  uyarılarda bulunmaktadır.. 
 
Son zamanlarda Türkiye’de  bazı uyanık çevreler tarafından açılan ''emeklilik hizmetlerinizi takip ediyoruz'' şeklinde başlatılan yeni bir dolandırıcılık hususunu dikkatlerinize sunmak istiyorum.

Türkiye’de  açtıkları  bürolarda   çeşitli sosyal paylaşım sitelerini kullanarak  sanal ortamdan  vatandaşlarımıza ulaşıp,   ''emeklilik işlemlerinizi yapıyoruz''  gibi  bir çok yalanlarla insanlarımızı soymaya başladılar.  ''Evrakları takip ederiz işlemlerinizi yaparız'' vaatleri ile işlem masrafı adı altında para almaktalar

 
Bahsettiğim bu bürolardan bir tanesi geçenlerde beni de aradı. Bizzat şahsımı arayarak emekli olmak isteyenlere yardımcı olduklarını ve benim vasıtamla başkanlığını yaptığım dernekteki üyelerimize daha uygun şartlarda hizmet verecekleri vaadinde bulundular. Ardında da akla hayale gelmeyecek vaatlerde bulundular. Türkiye’de bazı isimler verip  onların adını kullanarak    bunlarla da görüşüyoruz  gibi   iddialarda bulundu.   Konuşmasında  ve ses tonunda  yalanları  ve  asıl amacı apaçık belliydi.
 
Beni yakından takip eden siz değerli okuyucularımız ve dostlarımız şunu iyi biliyor ki, ben son 7 senedir zaten sürekli  Türkiye’de emeklilik konusunu gündeme getirip, ağırlaşan Avrupa Birliği yaşam koşulları ve olumsuz ekonomisi ile gelecek kaygısı içerisinde olan vatandaşlarımızın mutlaka Türkiye’den emekli olmalarını her platformda gündeme getirmekteyim.

Bilhassa  mavi kart sahibi vatandaşlarımızın da Türkiye’de  emekli olabilmelerinin önündeki hukuksal engellerin ortadan kaldırılması için çaba harcayan birisi olarak bu konuyu iyi bilen, zamanla bu konuda neredeyse uzman olmuş kadar bilgi sahibi olduk. Bu bağlamda Türkiye’deki emeklilik işlemleri hizmeti verdiğini iddia eden bu ofislerin vaadlerine kanmayın. Gerçi bunlar gerek Türkiye’de olsun gerekse Avrupa’nın çeşitli kentlerinde olsun birçok vatandaşımızı ikna etmeye başladıklarını büyük bir tedirginlik ile duymaktayız..
  
Gurbetçilere buradan  sesleniyorum. Emekliliğinizi Türkiye’ye hiç gelmeden sıfır  masrafla  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşeliği vasıtasıyla  yapabilirsiniz.   Bu  konuda  Türkiye’de hiçbir evrak gerekmemektedir.    Gerekli olan  evraklar ateseliklerde bellidir, sizlere   yardımcı  oluyorlar.  
 
Sizi erken emekli edeceğiz  gibi iddialara aldanmayın.  Yasalarımız  kimseye bu yetkiyi vermemektedir. Pirimlerin   en alt ve en  üst sınırları bellidir.   Sizlerden  orta  bir pirim ücreti  alıp,  yüksek maaş alacaksınız  diye     piriminizi  en düşük seviyede yatıranlara dikkat edin.   Bu tip  ofislere  ve  bürolara  gitmenize  gerek  yok.   Kimseye yetki   ve vekalet  vermeyiniz. Sizi  birtakım  sözlerle  kandırıp,  ben yardımcı olurum diyen  kısa yoldan para peşinde olan bu simsarlara   inanmayınız.
 
Sorunlarınızı  direk konsolusluktaki ateşeliklerde  çözün.  Televizyonlara  çıkıp   sizleri  birtakım  bürolara yönlendiren  kişilere de inanmayın.    Emeklilik konusu yavaş yavaş  rant kapısı haline geliyor. Aman dikkat edin!..
 
Mavi kart sahibi  olup  çifte vatandaşlığı  bulunmayanların emekliliği  konusunda  2 yıldır verdiğimiz mücadelede iyi   bir noktaya geldik.  

İnşallah çözülecek .  

Konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 

Bu yıl içinde  bir sonuç alamazsak  örnek  mahkeme  ve Yargıtay kararları  ile  Bavyara UETD  Başkanlığı olarak sizlere yardımcı olacağız. 
 
 
Sizlere tavsiyem Türkiye'deki emekliliğinizi mutlak yaptırın.  Yıllarca alınterlerinizle kazandığınız paranızla vatanınızda aldığınız dairenin  kirasını alamayıp bir de üstüne masrafını da cebinizden ödemiyor musunuz? Malınızı ve geleceğinizi kimseye ipotek ettirmeyin. Kendi işinizi resmi makamlardan kendiniz takip edin! Unutmayın ki artık ülkemiz daha da çok demokratikleşti, sosyal devlet olma noktasında gelişti. Avrupa hakları kısıtlıyor, Türkiyemiz sosyal hakları genişletiyor.  Devlet güvencesi  artık ülkemizde de var. Her alanda faydalanmalısınız özellikle de sağlık alanında! Avrupa'nın hastanelerinde yıllarca gurbetçi kobay yapılmadı mı? Emeklilik hakkınızı mutlaka takip edin ve bu haktan yararlanın, bir gün  vatanınıza döndüğünüzde  geçim sıkıntısı çekmezsiniz!

FİKRET ÖZDEMİR

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209