Haniye'den Hamas'la ilgili iddialara tepki

Eski Mısır İçişleri Bakanı Habib El Adli'nin, göstericilere ateş açılması için güvenlik kuvvetlerine talimat vermekten yargılandığı davadaki iddialara Haniye'den cevap geldi.

Haniye'den Hamas'la ilgili iddialara tepki

 Eski Mısır İçişleri Bakanı Habib El Adli'nin, göstericilere ateş açılması için güvenlik kuvvetlerine talimat vermekten yargılandığı davada ileri sürdüğü, ''Mısır'da halk ayaklanması esnasında Hamas üyeleri Gazze'den ülkeye sızarak protestoculara ateş açtılar'' yönündeki iddiası, Gazze'deki Filistin hükümetinin başbakanı Başbakanı İsmail Haniye tarafından yalanlandı.

Mısır'ın resmi MENA ajansının haberine göre Haniye, Mısır Halk Meclisi Başkanı Muhammed Saad Katatni'yi ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Hamas'ın, devrimden önce ve sonra Mısır'ın içişlerini ilgilendiren konulara asla karışmadığını belirtti.

Mısırlıların 25 Ocak Devrimi ile dünyaya herkes tarafından takip edilmesi gereken bir model sunduğunu dile getiren Haniye, Halk Meclisi'nin Mısır Devrimi'nin bir sonucu olduğunu bildirdi.

Mısırlıları devrim sonucunda elde ettikleri demokratik sistemden dolayı kutlayan Haniye, Hamas'ın dünyanın hiçbir yerinde kimsenin iç işlerine karışmadığını kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209