İranlı bakandan komşulara sıcak mesaj

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, İran'ın komşularıyla ilişkilerinin bozulmak istendiğini ancak kendilerinin mevcut ilişkileri daha da geliştirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

İranlı bakandan komşulara sıcak mesaj

Bakan Vahidi, bir sempozyumda, ülkesinin resmi haber ajansı IRNA'nın gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Azerbaycan'da bazı İranlıların tutuklandığı iddialarını değerlendiren Vahidi, gerçek dışı beyanlarla İran ve Azerbaycan'ın arasının bozulmak istendiğini belirterek, Azerbaycanlı yetkililerin bu yönde çaba gösteren bazı grupların girişimlerine izin vermeyeceğini ümit ettiğini söyledi.

Bakan Vahidi, ''İran tüm komşularıyla iyi ilişki kurmuş durumda. İlişkileri daha da geliştirmek için sürekli çaba gösteriyor'' ifadesini kullandı.

İran savaş gemilerinin tehdit üzerine Suriye'nin Tartus limanından ayrılmasıyla ilgili söylentileri de değerlendiren Vahidi, ''İran, çıkarları ve maslahatı doğrultusunda hareket ediyor ve hiç kimsenin, özellikle de ABD'nin tehdidinden hiçbir zaman korkmuyor'' diye konuştu.

Bakan Vahidi, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Hüseyinzade Hicazi'nin, ''İran, çıkarlarının tehdit edilmesi durumunda önleyici tedbirlerin alınması hakkını gizli tutuyor'' yönündeki açıklamalarına destek verdi.

Vahidi, ''İran, tüm gücünü kullanarak çıkarlarını koruyacağını sürekli olarak ilan ediyor ve çıkarları aleyhindeki tehdit ve komploya hiçbir şekilde izin vermeyecek'' dedi.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209