Kafkaslarda çatışma; 12 ölü

Rus basınında İnguşetya’da kuşatılan bir evde yer alan isimler arasında ayrılıkçı liderlerden Cemalil Mutaliyev’in de öldürüldüğü iddia edildi.

Kafkaslarda çatışma; 12 ölü

Rusya’nın Kuzey Kafkasya bölgesi Dağıstan Cumhuriyeti’nde ayrılıkçı gruplara yönelik operasyonlarda 4 güvenlik görevlisi ve 5 militan yaşamını yitirdi. İnguşetya Cumhuriyeti’nde düzenlenen operasyonlarda da 37 kişinin yaşamını yitirdiği Domedodovo Havalimanı saldırısında yer aldığı iddia edilen 3 kişi öldürüldü.

Rus basınında İnguşetya’da kuşatılan bir evde yer alan militanlar arasında ayrılıkçı liderlerden Cemalil Mutaliyev’in de öldürüldüğü iddia edildi. Rusya Terörle Mücadele Komisyonu Sözcüsü Nikolay Sintsov, Itar-Tass’a verdiği bilgide, öldürülen militanların havalimanı saldırısı ile ilgili arananlar olduğunu belirtti.

İnguşetya Cumhuriyeti Nazran bölgesinde düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerinin bir evi panzerle yıkmaları kameralara yansıdı.

Dağıstan’ın Kizlyar kentinde düzenlenen operasyonda ise beş kişi öldürüldü. Sözcü bölge güvenlik güçlerinde de kayıplar olduğunu, 4 askerin öldüğünü ve 3 askerin de yaralandığını söyledi. Güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

(Cihan)

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209