Mahkum yakınları zorla cezaevine girdi

Honduras'taki cezaevi yangınında mahkumların akıbetini öğrenmek isteyen yakınları zor kullanarak cezaevinin içine girdi.

Mahkum yakınları zorla cezaevine girdi

Honduras'ın Comayagua kenti cezaevinde çıkan ve en az 272 mahkumun öldüğü yangın felaketinin ardından, mahkumların yakınları, güvenlik güçlerinin barikatına rağmen zor kullanarak cezaevinin içine girdiler.

Basın mensupları, mahkumların akıbeti hakkında bilgi almak isteyen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 300 kadar kişinin, güvenlik güçlerine taş attıklarını söylediler. Güvenlik güçlerinin ise havaya ateş açarak yanıt verdikleri belirtilerken bunun ardından mahkumların yakınlarının 850 mahkumun bulunduğu cezaevinin içine güç kullanarak girdikleri bildirildi.

Orta Amerika ülkelerinden Honduras'taki cezaevinde çıkan yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 272'e yükselmişti.

Yetkililer, başkent Tegucigalpa'nın 140 kilometre kuzeyinde yer alan Comayagua kentindeki hapishanede dün gece yangın çıktığını açıklamış, hücrelerin anahtarını taşıyan görevli bulunamadığı için mahkumların büyük bir kısmının kurtarılamadığı, yanarak ya da dumandan boğularak öldüğü bildirilmişti.

Ağır yaralı 80 mahkum, hastaneye kaldırılmış, ölü sayısının artmasından endişe duyan yetkililer, yangının neden çıktığını bulmak için soruşturma başlatıldığını kaydetmişti.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209