Müslüman Kardeşler, Genzuri'nin istifasını istiyor

Mısır'da Müslüman Kardeşler Örgütü, Yüksek Askeri Konsey tarafından cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılana kadar atanan Kemal Genzuri hükümetinin görevden alınmasını istedi.

Müslüman Kardeşler, Genzuri'nin istifasını istiyor

Katar'ın El Cezire televizyonuna mülakat veren Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Rehber Yardımcısı Hayrat El Şatır, kabineyi görevden alma ile yeni hükümet kurulması ile ilgili karar mekanizmasının Yüksek Askeri Konsey'de olduğunu hatırlattı.

Devlet kurumlarının iyi yönetilmediğini savunan Şatır, sadece hükümet değişikliğinin reformlar yapmak için yeterli olmayacağını, belediye ve valilik seçimlerinin acil bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Müslüman Kardeşler'in cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda Yüksek Askeri Konsey ile anlaştığı iddialarını yalanlayan Hayrat El Şatır, örgütün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, kendilerinin üyesi olmayan ve Mübarek rejimine bağlı bulunmayan bir sivil adayı destekleyeceğini dile getirdi.

Yeni anayasa konusunda başka ülkelerin deneyimlerinden faydalanılacağını anlatan Şatır, ''sonuçta anayasayı Müslüman Kardeşler'in değil kurucu meclisin yapacağını'' ifade etti.

Yeni anayasa çalışmalarında yer alanların, askerin sivillerin üzerinde tahakküm kuracak isteklerini kabul etmemeleri gerektiğini vurgulayan Şatır, ulusal güvenlik konusunda askere özellik verilmesi gerektiğinin altını çizerek, bu özelliğin şeffaflık ilkesini ihlal etmemesinin temel prensip olduğunu söyledi.

Şatır, yeni anayasada askere ayrıcalık tanıyan ve kamuoyunda ''Selmi belgesi'' olarak bilinen metne Müslüman Kardeşler'in karşı olduğunu bir kez daha yineledi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209