Nasyonal Sosyalizm kurbanları anıldı

Almanya'da Nasyonal Sosyalizm döneminin kurbanları bugün Federal Meclis'te (Bundestag) düzenlenen bir törenle anıldı.

Nasyonal Sosyalizm kurbanları anıldı

Geleneksel olarak 1996 yılından beri her yıl 27 Ocak'ta düzenlenen anma törenine, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Başbakan Angela Merkel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Andreas Vosskuhle ile Nasyonal Sosyalist döneminde Varşova'da yaşayan ve bugün 91 yaşında olan edebiyat eleştirmeni Marcel Reich-Ranicki de katıldı.

Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, anma töreninde yaptığı konuşmada, aşırı sağa ve Neonazilere karşı mücadele eden insanların cesaretini takdir ettiğini belirterek, "Bu insanlar örnek teşkil ediyor ve diğer insanlara cesaret veriyorlar" dedi.

Lammert, Almanya'da aşırı sağcılar tarafından öldürülen 8 Türk ve 1 Yunanın cinayetlerine de değinerek, bu tür bir şiddetin ve nefretin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre halkın yüzde 20'sinde gizli Yahudi düşmanlığı olduğunun da ortaya çıktığını hatırlatan Lammert, "Almanya gibi bir ülkede bu yüzde 20 oran çok fazladır" diye konuştu.

Reich-Ranicki de konuşmasında, Nasyonal Sosyalizmin Yahudilere uyguladığı zulmü kendi anılarıyla anlattı.

Auschwitz toplama kampında 2. Dünya Savaşı sonrasında hayatta kalanlar, eski Sovyet askerleri tarafından 27 Ocak 1945 tarihinde Nazilerin esaretinden kurtarılmıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209