Öldürülen NATO askerleri silahsızmış

Fransız yetkililerin, 4 Fransız askerinin Afganistan'da öldürülmesine ilişkin tepkileri giderek sertleşiyor.

Öldürülen NATO askerleri silahsızmış

Savunma Bakanı Gerard Longuet, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ''öldürülen askerlerin silahsız olduğunu'' belirterek, ''Onlar açıkça bir Afgan üniforması giymiş bir asker tarafından cinayete kurban gitti'' dedi.

Fransız bakan, Fransız askerlerini öldüren kişinin Taliban üyesi olup, Afgan ordusuna sızıp sızmadığına ilişkin soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ise yaptığı açıklamada, Afgan yetkililerin, orduya aldıkları kişilerden kesin emin olmaları konusunda garanti istediklerini söyledi.

Juppe, bugünkü saldırıyla ilgili olarak gerekli soruşturmayı gerçekleştirmek için Afganistan'a giden Savunma Bakanı Gerard Longuet ve Genelkurmay Başkanı Edouard Guillaud'un vereceği raporlar doğrultusunda, Fransız askerlerinin, Afganistan'da kalıp kalmayacakları konusunun açıklık kazanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yaptığı açıklamada, Fransız ordusunun, Afganistan'daki muharebe ve eğitim amaçlı tüm askeri operasyonlarını bugünden itibaren askıya alma emri vermişti.

Afganistan'da görev yapan dört Fransız askerinin öldürülmesinden sonra bir açıklama yapan Sarkozy, ''Fransız askerlerinin güvenliği açık bir şekilde tesis edilmediği takdirde, askerlerimizin geri çekilmesi gündeme gelebilir'' demişti.

Son saldırılarla birlikte, Afganistan'da hayatını kaybeden Fransız askerlerinin sayısı 82'ye ulaştı.

Afganistan'da yaklaşık 4 bin Fransız askeri görev yapıyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209