Savcı 135 ton banknotu sorudu

Asil Nadir davasının savcısı, Nadir’in, Polly Peck şirketinden transfer edilen 6 milyon sterlini dengelemek için 148.8 milyon Türk lirasının nasıl yatırıldığını sordu.

Savcı 135 ton banknotu sorudu

İngiliz medyasının yoğun ilgi gösterdiği, dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir’in dört gün süren duruşması savcının ilk konuşmasıyla sonuçlandığı ve jürinin delilleri dinlemeye başlayacağı bildirildi. Asil Nadir davasının savcısı Philip Shears, Nadir’in, Polly Peck şirketinden transfer edilen 6 milyon sterlini dengelemek için bunun karşılığı olan 148.8 milyon Türk lirası yatırdığı ve bu transferi annesinin yaptığına yönelik savunması için, “135 ton ağırlığındaki banknotları davalının annesi fiziksel olarak nasıl taşıdı” diye sordu.

İngiliz yayın kurumu BBC, Kuzey Kıbrıslı işadamı Asil Nadir’in sahibi olduğu Polly Peck şirketinden 150 milyon sterlinden fazla para çaldığı iddiasını reddettiğini belirterek, Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Nadir’in imparatorluğunun defterlerini dengelemek için Londra’daki Trafalgar Meydanı’ndaki yaklaşık 51 metre yüksekliğindeki Nelson Anıtı’nı 300 defa geçecek banknotlara ihtiyaç olduğunun duyulduğu ifade edildi.

Habere göre, Nadir, Londra’dan sterlinleri çıkardığı zaman, eşit miktarda Türk lirasını KKTC’deki bir yan firmaya yatırdığını söyledi.

Savcı Philip Shears ise, iddiaların inandırıcı olmadığını söylerken, 1987 ile 1990 yılları arasında Polly Peck şirketinden 34 milyon sterlin çaldığına ilişkin benzer 13 suçlamayla karşı karşıya olan Asil Nadir tüm suçlamaları reddetti.

Shears, Nadir’in, Polly Peck şirketinden transfer edilen 6 milyon sterlini dengelemek için 148.8 milyon Türk lirası yatırdığına ilişkin Haziran 1988 tarihli bir dekont olduğunu ve Nadir’in bu transferi annesinin yaptığını iddia ettiğini söyledi.

Bu kadar çok banknotun ağırlığının 135 tonun üzerinde olduğunu belirten Savcı Philip Shears, Nadir’in annesinin fiziksel olarak bu kadar banknotu taşımasının soruşturulması gerektiğini ifade ederek, ağzına kadar banknotla dolu olan bir kamyonetten Nadir’in annesinin ya da başkalarının bu parayı nasıl aldıklarını sordu.

ANKA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209