Vatikan'da 22 yeni kardinal için tören

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, kardinal olmaya hak kazanan 22 din adamına düzenlenen törenle kardinal yüzüğü ve şapkası taktı.

Vatikan'da 22 yeni kardinal için tören

Vatikan'daki Aziz Pietrus Bazilikası'nda gerçekleştirilen törenle 6 Ocak'ta kardinal olmaya hak kazanan 16'sı Avrupa'dan, 6'sı diğer kıtalardan gelen din adamları, sırayla Papa 16. Benediktus'un önünden geçerek kutsandı ve kardinallik mertebesine yükseltildi.

Törende, Papa 16. Benediktus, "Yeni kardinaller, sevgi hizmeti ile görevlendirildiler. Tanrı için sevgi, onun kilisesi için sevgi ve gerektiğinde onun için kanını akıtan kardeşleri için sevgi" dedi.

Papa Joseph Ratzinger, yeni kardinallere hem altın yüzük hem de 3 köşeli kırmızı şapka takarken, şapkanın renginin kanı temsil ettiğini, kardinallerin daima kiliseye sadık kalmaları gerektiğini belirtti.

Aralarında New York, Berlin, Hong Kong, Toronto gibi önemli dünya kentlerinin başpiskoposlarının da bulunduğu 22 kardinalden yaşı 80'in altında olan 18 kardinalin, bir sonraki Papa'yı seçecek Kardinaller Meclisi'ne de gireceği ifade edildi.

Bu arada, Papa'nın törene gelişindeki yavaş hareketleri ve geçen Ekim ayından bu yana kullandığı tekerlekli taşıyıcıyla törene gelmesi dikkati çekti. 

Vatikan'daki törene İtalya Başbakanı Mario Monti de katılırken, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy da törendeki yerini aldı.

Tören dolayısıyla Aziz Pietrus Meydanı'nda farklı ülkelerden gelen çok sayıda konuk, töreni dev ekranlardan izledi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209