Yemen'de cezaevinde isyan: 5 ölü

Yemen'in güneyinde bulunan Zamar vilayetindeki bir cezaevinde isyan başlatan mahkumlarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 mahkum öldü.

Yemen'de cezaevinde isyan: 5 ölü

El Arabiya'nın haberine göre çatışmalar, başkent Sana'nın 100 kilometre güneyindeki cezaevinde bazı mahkumların kaçma girişiminde bulunmasından sonra çıktı.

Bazı mahkumların silahlı olduğu, çatışmalarda 18 mahkumun da yaralandığı kaydedildi.

Zamar cezaevinde Aralık ayında da mahkumlar daha iyi koşullar talebiyle isyan başlatmış, firar girişiminde bulunan olmamıştı.

Seçimi protesto

Öte yandan yine ülkenin güneyindeki Deyle kentinde bu ay yapılacak devlet başkanlığı seçimini protesto gösterilerinde 2 kişi öldü.

Görgü tanıkları, göstericilerin "Güneyliler uyanın, artık seçim yok", "güney intifada, intifada" sloganları atarak eski Güney Yemen bayrağı taşıdığını belirtti.

Tanıklar, göstericilerin, üyeleri dışarı çıkartmak için kentteki seçim komisyonu merkezine yürüdüğü sırada ateş açıldığını ifade etti.

Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in Körfez ülkelerinin arabuluculuğuyla imzalayarak yetkilerini devrettiği yardımcısı Abdrabo Mansur Hadi, bu ay yapılacak seçimlerin tek adayı.

Ayrılıkçı Güney Hareketindeki bazı gruplar seçimin boykot edilmesi için kampanya yürütüyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209