Van'dan gitmek isteyen öğretim üyesi yok

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ''Henüz depremden dolayı (ben gideyim) diyen öğretim üyesiyle birebir muhatap olmadım" dedi ve ekledi:

Van'dan gitmek isteyen öğretim üyesi yok

Battal, "Öğretim üyelerimin öteden beri kadirşinaslığına güveniyorum. Sayın Başbakanımızın bu sözleri, toplumun her kesimini kucakladığını, toplumun her kesiminin sorunlarını yakından takip ettiğini gösterdi'' dedi.

Battal AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erciş Meydanı'ndaki konuşmasında üniversite öğretim üyelerinin ve memurların Van'ı terk etme gibi bir isteğinin olmaması yönündeki sözlerini anımsatarak, ''Sayın Başbakanımızın bu sözleri, toplumun her kesimini kucakladığını, toplumun her kesiminin sorunlarını yakından takip ettiğini gösterdi'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın bölgede önemli bir konuya dikkati çektiğini ifade eden Battal, ''İş adamı veya maddi imkanı yerinde olan biri geçici de olsa kentten gidebiliyor, onlar belli bir zaman sonra döner dönmez, ama bir durum var ki çok önemli. Bir şehrin dinamikleri öğrenciler, personel ve en dinamik kesimi üniversitelerdir. Bir şehir dinamizmini kaybederse şehir kaybolmuş olur. İşte Başbakanımız bunu gördü. Üniversite dinamiğini kaybedersek şehri kaybederiz'' dedi.

Prof. Dr. Peyami Battal, Van'ın çok önemli ve misyonu çok güçlü bir kent olduğunu vurgulayarak, ''Misyonu çok güçlü olan bu kent, sahip olduğu değerden hiçbir şey kaybetmesin istiyoruz. Tabi ki afetler geçici psikolojik sorunlara neden olabilir. Psikolojik sorunların da hızlı bir şekilde sarılması ve geriye dönülmesi için dinamik kesim gerekiyor. İşte onlar da üniversiteler. Bizim bin 400'ü öğretim elemanı 2 bin 500 personelimiz, 21 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler burada aktif olsa Van dinamizmini kazanmış olur'' diye konuştu.

-''Öğretim üyelerim yüreğini ortaya koyuyor''-

Depremin ardından kendisine gideceğini belirten öğretim üyesi olmadığını anlatan Battal, sözlerine şöyle devam etti:

''Henüz depremden dolayı (ben gideyim) diyen öğretim üyesiyle birebir muhatap olmadım. Duyuyoruz, araştırıyorlarmış diye ama bence doğru değil. Çünkü öğretim üyelerimin öteden beri kadirşinaslığına güveniyorum. Benim öğretim üyem kalbiyle, yüreğiyle çalıştığı için başarılı oluyor. Bu üniversite, 160'ı aşkın üniversite içinde bilimsel olarak 25'inci sırada. Bu çok güzel bir sıra. Bunu artırarak devam ettireceğiz. Bu, öğretim üyelerimin yüreğiyle kendini ortaya koymasından kaynaklanıyor. Daha da iyi olacak. Projelerimiz vardı, devam ettireceğiz. Öğretim üyelerime güvendiğim için böyle bir sorun olacağına inanmıyorum. Kaldı ki daha önceden gitmek isteyen birkaç arkadaşımdan, depremden sonra (hocam buradayız, dimdik ayaktayız, yanınızdayız) diyenler oldu. Felaketler, afetler, kader birlikteliğinin daha güçlü olması gereken zamanlardır. Kader birlikteliği yaptık.''

Prof. Dr. Battal, öğrenciler ve personel için prefabrike ve güvenli yurtlar, lojmanlar ve sınıflar oluşturulacağını, mevcut sınıfların da ihaleyle kısa sürede güçlendirileceğini dile getirerek, ''Bu noktada hayır kurumlarına, iş adamlarına, sivil toplum örgütlerine, imkanı olan vatandaşlara sesleniyorum, bu yaralar birlikte sarılacak yaralar. Bu yaraları hiç kimse tek başına saramaz. Devletimiz yanımızda, sağolsun. Ama olay büyük. Nereden bakarsanız 500 bin insan mağdur. İnsanımızın özellikle de üniversiteye desteklerini bekliyoruz'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209