Antalya'dan 7 milyon dolarlık ihracat

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak, 2011 yılının 11 ayında Hindistan'a 7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.

Antalya'dan 7 milyon dolarlık ihracat

-ntalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Parlak, Tüm Hindistan Sanayi Dernekleri Birliği (AIAI) Temsilcisi Renu Verma ve Dünya Ticaret Merkezi Temsilcisi Dinesh Sharma tarafından, ATSO'da düzenlenen törenle işbirliği anlaşması imzalandı.

Parlak, imza töreninde, Hint işadamlarına Antalya ekonomisi ve ATSO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Antalya ve Hindistan arasındaki ticaret hacminin çok düşük seviyede olduğunu belirten Parlak, Hindistan ile ilişkileri arttırmak için her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

İmzalanan anlaşmanın işadamlarına birbirlerine tanıma, iş olanaklarını geliştirme fırsatları sunduğunu ifade eden Parlak, ''2011 yılının 11 ayında Hindistan'a 7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi'' dedi.

Parlak, Antalya'ya geçen yıl bin 200 Hintli turist geldiğini söyledi.

AIAI Temsilcisi Renu Verma ise Türkiye'ye yönelik birçok işbirliği talebi olduğunu ve bunun için ortak bir platform oluşturmak istediklerini söyledi.

Verma, Türkiye'de 23 Ocak'tan bu yana yaptıkları çeşitli ziyaretlerin ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesi açısından olumlu sonuçlar doğuracağını kaydetti.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209