İnançlıyım diye sponsorluğu bırakan oldu

Türkiye'nin motorsikletteki gururu Kenan Sofuoğlu, kendisi gibi gençler yetiştirmek için kolları sıvadı. Sofuoğlu bazı firmaların, inançlı olduğu için sponsorluktan çekildiğini söyledi.

İnançlıyım diye sponsorluğu bırakan oldu

Türkiye'nin motorsikletteki gururu Kenan Sofuoğlu, 2010'da kazandığı dünya şampiyonluğuyla devletten aldığı ödülün, aynı sene dünya ikincisi olan 12 Dev Adam'ın kazandığının yirmide biri olmadığını söylüyor.

Sofuoğlu, "Bunun derdine yanmadım. Başbakanımın arayıp halimi hatrımı sorması, milyon dolarlardan daha değerli." diyor.

Türkiye'nin motosiklette yetiştirdiği en büyük yetenek, o. 2007 ve 2010'da Supersport dalında dünya şampiyonluğuna ulaşan Kenan Sofuoğlu, yeni şampiyonlar yetiştirmek için kolları sıvadı.

Sakarya Akyazı'da, iki senede yapımını tamamladığı pistin kapılarını genç yeteneklere açan genç sporcu, 10-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Red Bull Kanatlarımın Altında Projesi'yle öğretmenliğe de adım attı.

Üç gün süren workshopta, 15 gence, uzman eğitimciler tarafından sporcu fizyolojisi ve psikolojisi, beslenme gibi konularda eğitimler verildi. Motosiklet eğitimini ise usta motosikletçiden alan gençler, iki günlük antrenman programının ardından, son gün derece için yarıştı.

Kenan Sofuoğlu, bu gençler içinde özellikle on tanesini yetenekli bulurken, ikisini ise çok beğendiğini ifade ediyor: "Başta Harun Çabuk. Onun bir yerlere gelmesi için elimden gelen tüm desteği vereceğim.

Burada seçtiğim 10 çocuk için '125 CC Kupası' yapmak, onları hazırlayıp Avrupa'ya yollamak istiyorum. Federasyona ve sponsoruma da bunu ilettim. Bunu kendim de yapabilirim; ama bu defa çocuklara bir bütçe çıkacak. Motosiklet masraflı bir iş. Buraya gelen çocukların maddiyatlarının buna yeteceğini sanmıyorum."

Bir şampiyonun her yönden başarılı olması gerektiğini savunan Sofuoğlu'na göre sadece motor kullanmak yetmiyor:

"Karakteri de sağlam olacak. Eline ne veriliyorsa onunla yetinecek. 'Lastiğim kötüydü, motorum iyi değildi' gibi bahaneler kabul edilemez. Böyle yapan çocuğun geleceği de yoktur. Bazıları, bunların aksini yaparak gönlümü fethetti."

Kursa katılan gençlerin maddi durumunun çok da iyi olmadığını söyleyen Sofuoğlu, "Maddi durumu iyi çocuklarla uğraşmak istemiyorum. Onlar bizi yarı yolda bırakır. Bana bu işi çok sevecek, bu işe aç, çok da alternatifi olmayacak çocuklar lazım." diyor. Araya 'Senin gibi mi?' sorusunu koymak, kaçınılmaz hale geliyor...

"Benim yaşadığım gibi. Alternatifim olsaydı, ben bu işi yapmazdım. Tamirhanede çalışan sıradan biri de olabilirdim. Bazen hazmedilmeyecek şeyler yaşıyorsunuz ama sabretmek zorunda kalıyorsunuz."

Onun artık kendine ait bir pisti var... Devamı 2. sayfada...>>>

Zaman

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209