Samsun, yerli otomobile talip!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Samsun Şubesi'nce organize edilen programda konuşan işadamı Ahmet Bahadır Samsun'un yerli otoya talip olduğunu söyledi.

Samsun, yerli otomobile talip!

Bahadır Tıbbi Alet Cihaz Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bahadır, ''Samsunlular olarak el ele verirsek, sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın gündeme getirdiği yerli otomobilin Samsun'da üretilmesini sağlayabiliriz'' dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi'nce organize edilen programda konuşan Bahadır Tıbbi Alet Cihaz Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bahadır, kentlerin yaptıkları üretimlerle ön plana çıktığını, Samsun'da da bu potansiyelin fazlasıyla var olduğunu söyledi.

İnegöl'ün mobilyası ile tüm dünyada tanınır hale geldiğini, bu duruma yöre halkının da büyük katkısının bulunduğunu ifade eden Bahadır, ''Biz de Samsunlular olarak el ele verirsek, sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın gündeme getirdiği yerli otomobilin Samsun'da üretilmesini sağlayabiliriz.

Samsun bu anlamda hem coğrafi, hem ulaşım, hem de sanayi alanında böyle bir altyapıya sahip. Samsunlular olarak bir araya gelip bu konuda siyasiler başta olmak üzere bürokrasi ve işadamları üzerinde baskı oluşturmamız lazım'' dedi.

Kendisinin tıbbı aletler ürettiğini hatırlatan Bahadır, ''350 çeşit makas üretiyoruz. Tıbbı cihazlar üretmek araç üretmekten daha zor. Bazı yurtdışı temaslarında bizlere 'siz niye otomobil yapmıyorsunuz' şeklinde sorular yöneltiliyor. Bu durum karşısında cevap veremiyoruz. Artık Türk halkının bu alanda da kendini göstermesi gerekiyor'' diye konuştu.

''Samsun'da Var, Samsun İçin Al'' Kampanyası

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Erkan Malkoç'ta Samsun Sanayi ve Ticaret Odası tarafından başlatılan ''Samsun'da Var, Samsun İçin Al'' Kampanyasına ilginin yetersizliğinden şikayet ederek, ''Bu kampanya çok şaşalı başlatıldı. Ancak bazı belediyeler ve kamu kuruluşları bu kampanyaya yeterli ilgiyi göstermediler. Alışverişlerini başka yerlerden yaptılar'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209