Yıldız akaryakıt sektörünü üstü kapalı uyardı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Petrol Piyasası Kanunu ile ilgili konuştu. OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk'ün dün yaptığı açıklamaya değindi 'kural dışına çıkan sıkıntı görür' dedi

Yıldız akaryakıt sektörünü üstü kapalı uyardı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Bizim koyduğumuz kanunların, çıkarttığımız mevzuat yönetmeliklerinin, piyasa düzenlemesi ve denetlemesiyle alakalı kuruluşumuz olan EPDK'nın yaptığı bütün çalışmalar çerçevesinde piyasının rekabet edebilir, dürüst ve makul karlarla çalışabilir yapıda olması lazım'' dedi.

Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde çıkışında gazetecilerin OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk'ün dün yaptığı açıklamaya ilişkin soruları üzerine, 14 bine yakın aktörü olan akaryakıt sektörüyle toplantılar yaptıklarını söyledi.

Bu toplantılarda Petrol Piyasası Kanunu ile ilgili değerlendirmelerin de yapıldığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

''Biz legal, hukuk sınırları içerisinde bütün işlerini dürüst yapan firmalarımızı desteklediğimizi söyledik. Bunların içinde herhangi bir firmanın ismini söylemem doğru olmaz veya bu kurala uymayan kimdir, nedir, necidir söylemem de doğru olmaz ama, şunu biliyorum ki, bizim koyduğumuz kanunların, çıkarttığımız mevzuat yönetmeliklerinin, piyasa düzenlemesi ve denetlemesiyle alakalı kuruluşumuz olan EPDK'nın yaptığı bütün çalışmalar çerçevesinde piyasanın rekabet edebilir, dürüst ve makul karlarla çalışabilir yapıda olması lazım. Bunun dışına çıkan herhangi bir oyuncu varsa tabi ki sıkıntı görecektir. Benim bir firma isme telaffuz etmem doğru olmaz. Herkes bu genel kurallar çerçevesinde davranmak zorundadır.''

Yıldız, akaryakıt sektöründe bugüne dek 1.2 milyar lira civarında ceza uygulandığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209