Edinilen bilgilere göre, Gazeteci Sedef Kabaş, 17-25 Yolsuzluk ve rüşvet olaylarının üzerinin kapatılmasına tepki gösterdi. İddiaya göre Dosyaların kapatan savcıları eleştiren Kabaş, "Bu ismi unutmayın" şeklinde bir tweet attı.
Savcının suç duyurusu üzerine ise hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Kabaş'ın İstanbul Çekmeköy'deki evine bu sabah polis gitti ve bilgisayarına el koydu. İstanbul barosunu arayarak durum hakkında bilgi veren Kabaş, avukat konusunda kendisine yardımcı olmalarını talep etti.
Kabaş, İstanbul Emniyeti’ne götürülüyor.
KABAŞ: İPAD'İME, TELEFONUMA VE BİLGİSAYARIMA EL KONULDU
Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Kabaş, “terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek” iddiasıyla evinde arama yapıldığını ve gözaltına alındığını söyledi. Radikal'e konuşan Kabaş, evde genel bir arama yapıldığı, ipad’ine, bilgisayarına ve cep telefonuna el konduğunu ifade etti. Kabaş, “Hukuka inanıyorum. Hâlâ hukuka inanan insanların olduğunu düşünüyorum” dedi
Gazeteci Baransu’ya da ‘Tweet’ gözaltısı
Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'la ilgili attığı bir twit yüzünden gözaltına alındı.
Çağlayan adliyesinde mahkemeye çıkarılan Baransu ifadesinin ardından hakim tarafından serbest bırakıldı. Gazeteci-Yazar Mehmet Baransu, gelişmeyi twitter'dan “serbest kaldık” şeklinde duyurdu. Mehmet Baransu Zaman’a yaptığı açıklamada, “Mustafa Varank'la ilgili bir durum söz konusu. Hakkında attığım bir twitten dolayı şikayetçi olmuş. Çağlayan adliyesinde mahkemeye çıktım ifademi verip serbest bırakıldım. Onun dışında herhangi bir şey söz konusu değil.” dedi.
AVUKAT CELAL ÜLGEN: BİLGİSAYARA EL KONULAMAZ
Avukat Celal Ülgen, Sedef Kabaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Ülgen, tweet atanlarla ilgili arama kararı çıkarılarak bilgisayarlarına el konulduğunu yazdı. İşte Celal Ülgen'in o tweetleri:
Sedef Kabaş'ın gözaltında olduğu bu durumun da attığı bir twetten kaynaklandığı söyleniyor. Bu konuda bilgi vermek istiyorum. (1)
Bilindiği gibi Twetter IP ve kullanıcıa bilgilerini Türkiye'ye vermiyor. Şimdi Bilişim suçları başka bir yol buldu. (2)
Twet atanlar ile ilgili arama kararı çıkartılarak bilgisayarlarına el konuluyor ve bu delil ile soruşturma yürütülüyor.
Ancak buradan önemli bir durumu açıklamak istiyorum.Polis bu bilgisayarların harddisklerinin imajını almak ve onu götürmek durumundadır. (1)
Yoksa Bilgisayarı toptan alıp götüremez. (2)
Bu arada Telefonlar, Ifonlar, tablet bilgiyarlar da digital medyadır. El konulamaz ancak imajları alınabilir.
SEDEF KABAŞ'IN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ YAĞIYOR
SİVİL HABER
Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 01:52