Benzer bir durum İstanbul’da yaşayan İşadamı Mahmut Dikmen’in başına geldi. İki farklı arsa için 1 milyon 150 bin TL para ödeyerek tapudan ayrılan Dikmen, aldığı arsaların gerçek sahiplerinin bu durumdan haberi olmadığını öğrenince soluğu savcılıkta aldı. Dikmen'e pahalıya patlyan olay sonrasında tapuda vekaletnamelerin teyidi noktasında kullanılan yöntemin de dolandıcıların ekmeğine yağ sürdüğü görüldü.
Organize bir dolandırıcılık olayının mağduru olan Dikmen’in başından geçenler şöyle gelişti…
1 MİLYON 150 BİN TL KAPTIRDI
İşadamı Mahmut Dikmen, geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Beylikdüzü'nde satışta olan iki adet arsanın alımı için emlakçısı aracılığıyla arsa sahipleriyle pazarlık etmeye başladı. Yapılan pazarlıklar sonrasında 1.150.000 TL karşılığında arsaların alımı konusunda anlaşan Dikmen, satın alınan arsaların 26 bin 433 TL’lik harçlarını yatırıp söz konusu bedeli de şahıslara ödeyerek iki adet tapu senedi ile tapu müdürlüğünde ayrıldı.
10 GÜN SONRA KUŞKULANDIRAN GELİŞME
Tapuyu aldıktan yaklaşık 10 gün sonra satın aldığı arsalar ile ilgili inşaat ruhsatının alındığı ve inşaata başlanacağını duyması üzerine arsayı satan kişilere telefonla ulaşmaya çalışan Dikmen, söz konusu kişilere ulaşamayınca işlerin ters gittiğini anlayarak durumu avukatı ile paylaştı.
DOLANDIRILDIĞINI NOTERDE ANLADI
Avukatının tapuda işlem yapılan vekâletname ile noterdeki vekâletnamenin aslının karşılaştırılmasını istemesi üzerine bu seferde hiç vakit kaybetmeden vekâletin düzenlendiği Kartal’daki 9. Notere giden Dikmen, burada yapılan karşılaştırma sonrasında resmen dolandırıldığını anladı.
SAHTE VEKÂLETNAME!
Noterde yapılan karşılaştırmada tapuya verilen vekâletname fotokopisi ile mevcut vekâletname arasında resim ve imza farklılığı olduğu ortaya çıkarken yapılan incelemede
sahte nüfus cüzdanıyla sahte vekâletname hazırlatıldığı tespit edildi.
ASIL SAHİPLERİ YURTDIŞINDAN GELDİ
Olayın ortaya çıkması sonrasında Noter yetkilileri arsaların yurtdışında yaşayan gerçek sahiplerine ulaştı. Sahte vekâletnameyle tapuda arsalarının satıldığını öğrenen hak sahipleri ise ilk uçakla Türkiye’ye geldi.
SAVCILIĞA ŞİKÂYETTE BULUNDULAR
Arsanın gerçek sahipleri Gezide Temel ve eşi İbrahim Temel ile birlikte dolandırılan İşadamı Mahmut Dikmen yaşananlar üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na giderek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.
ŞAŞIRTAN DETAY!
Organize bir şekilde hareket eden 5 kişilik çetenin arsa sahibinin kimlik bilgilerini ve tapu fotoğraflarını ele geçirmenin yanı sıra yurtdışında yaşadığı evin adresini, telefonunu, hatta arsa sahibinin okuryazar olmadığı gibi kişisel bilgilerini de biliyor olması ve şaşkınlık yaratırken, şebekenin kurumlarla bağlantılı olma ihtimalini de gündeme getirdi.
DOLANDIRICININ EKMEĞİNE YAĞ SÜREN YÖNTEM
Yaşanan dolandırıcılık olayı sonrasında tapu müdürlüğünde vekâletname teyit işleminde kullanılan yöntemin de dolandırıcıların ekmeğine yağ sürdüğü görüldü. Satışa konu vekâletnamenin gerçek olup olmadığının Noter'den teyidi tapu yetkilileri tarafından eski usulle yani telefonla bir takım sorular yöneltilerek yapılıyor. (Kenan Biter / Haber7)
Oysa bu işlem faks, email vs... gibi evrakın görülebileceği yöntemlerle teyit edilmiş olsaydı dolandırıcılar tapuda kıskıvrak yakalanabilirdi. (Kaynak: Haber7)
SİVİL HABER
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 11:35