El Ezher Şeyhi artık seçimle seçilecek

İslam dünyasının en önemli dini kurumlarından El Ezher'in şeyhi, artık seçimle işbaşına gelecek. Yaklaşık 60 yıldır Mısır Devlet Başkanı'nın atamasıyla işbaşına gelen El Ezher Şeyhi, seçimle belirlenecek.

El Ezher Şeyhi artık seçimle seçilecek

Buna göre El Ezher Şeyhi, artık Devlet Başkanı tarafından değil, Mısırlı Müslüman din adamları ve sivil toplum örgütleri tarafından seçilecek. Şeyh, Eski Devlet Başkanı Cemal Abdunnasır'ın Müslüman alimlerden oluşan Din Adamları Yüksek Konseyi'ni 1961'de feshettiği yıldan itibaren devlet başkanı tarafından atanıyordu.

Şeyh'ten İtalyan bakana ''randevuna sadık kal'' dersi

Bu arada, El Ezher Şeyhi Dr. Ahmet El Tayyip, randevusuna birkaç dakika geciken İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi di Sant'agata ile görüşmeyi reddetti. El Ezher'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, İtalya Dışişleri’nin gecikmeden dolayı herhangi bir mazeret beyan etmemesinden dolayı bu kararın alındığı açıklandı. İtalya Dışişleri Bakanı'nın bu tavrının El Ezher'e yapılmış bir saygısızlık olduğu ifade edilen açıklamada, Ahmet El Tayyip'in El Ezher'in itibarını korumak için bu kararı aldığı kaydedildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209