Adana'da kapkaçcı operasyonu

Adana'da bir ayda yaşanan 7 ayrı kapkaç olayını gerçekleştirdikleri öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Adana'da kapkaçcı operasyonu

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler, son 1 ayda Bağlar Polis Merkezi görev alanında 7 kadının çantasının ''kapkaç yöntemiyle'' çalınmasıyla ilgili çalışma başlattı. Teknik takip ve yapılan istihbarat çalışmaları sonucu kapkaç yöntemiyle çalınan bir cep telefonunun, Eren G'ye adlı kişiye satıldığı belirlendi.

Gözaltına alınan Eren G'nin, ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis ekipleri, cep telefonunu Eren G'ye sattığı belirlenen Mustafa Ö. ile Görhan İ, Can G, Ferhat U. ve Onur B. yakaladı.

Zanlılardan Ferhat U'nun, 2 Kasım 2011 tarihinde ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan sabıkası bulunan Mesut Ayvaz'ın Kiremithane Mahallesi'nde evinin bulunduğu sokakta öldürülmesi olayını gerçekleştiren kişi olduğu ve hakkında yakalama kararı bulunduğu kaydedildi. Zanlının cinayette kullandığı tabanca da ele geçirildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, kullanıma hazır 42 gram eroin, 10 gram dişi Hint keneviri tohumu, 20 adet ecstasy hap ile birlikte çeşitli markalarda 20 cep telefonu ile otomobil teybi, ziynet eşyası ve müştekilere ait cüzdan ve makyaj malzemeleri ele geçirildi. Emniyetteki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlıların, 5 kapkaç olayının mağdurlarınca teşhis edildiği bildirildi.

Kapkaç olayını Mustafa Ö. ve Görhan E'nin gerçekleştirdiği, diğer zanlıların da eşyaların satışında ve uyuşturucu alımında görev aldıkları belirlendi.

Mustafa Ö. ve Görhan E'nin, kapüşonlu kıyafetler giyerek, takibe aldıkları kadınları güvenlik kamerasının olmadığı bir sokağa kadar izledikleri daha sonra birinin arkadan koşarak sert şekilde çarptığı, diğerinin ise dengesini kaybeden kadınların kolundan çantasını aldığı tespit edildi.

''Hırsızlık malı almak'' suçundan hakkında işlem yapılan Eren G'nin savcılığın talimatıyla serbest bırakıldığı, diğer 5 zanlının ise adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Zanlıların, hırsızlık, uyuşturucu ticareti yapmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından kayıtları bulunduğu kaydedildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209