Kamalak: Esad'a destek için gitmedik!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Esad'a destek amacıyla Suriye'ye gitmedik. Biz, 'Müslüman kanı dökülmesin' diye gittik'' dedi.

Kamalak: Esad'a destek için gitmedik!

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, bir heyetle Suriye'ye giderek bazı incelemeler ve görüşmeler yaptığını hatırlattı. Ziyaretlerinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a destek için yapıldığı şeklinde bir hava yaratılmak istendiğini ifade eden Kamalak, ''Esad'a destek amacıyla Suriye'ye gitmedik. Biz, 'Müslüman kanı dökülmesin' diye gittik. Amacımız budur'' dedi.

Suriye'ye ''Irak'ta olduğu gibi 1,5-2 milyon Müslümanın kanı dökülmesin, Suriye baştan aşağı talan edilmesin, 100 binlerce çocuk yetim ve kadınlar dul kalmasın'' diye gittiklerini anlatan Kamalak, Suriye'nin baştan aşağı talan edilmek istendiğini ve kendilerinin buna razı olmadığını söyledi.

Suriye'ye dış müdahaleyi önlemek gerektiğini dile getiren Kamalak, batılıların her girdiği yeri talan ettiklerini öne sürdü. Mustafa Kamalak, şöyle devam etti:

''Suriye'de de benzer olaylar yaşanmasın diye hayati tehlikeyi göze alarak o ziyareti gerçekleştirdik. Suriye Cumhurbaşkanı Esad ile de görüştük. Kendisine, 'Evet, dış müdahaleyi önlememiz lazım ama Cumhurbaşkanı olarak asıl sorumluluk zatıalinize düşmektedir' dedik. Esad da 'Biz elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz ama asıl yardımı Türkiye'den beklerdik. Türk hükümeti bize yardım etmek yerine batılılara öncülük etmeye başladı. bunu anlamakta zorlanıyoruz' dedi.''

Türkiye'nin yalnızlaştırılmak istendiğini iddia eden Kamalak, batılıların nihai amacının Türkiye'yi bölmek olduğunu savundu. Kamalak, ''Türkiye'yi bölmek için bir savaşa sokmak icap eder. Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Türkiye'yi Suriye üzerinden İran ile savaştırdıkları takdirde tarihinin en büyük zaferini sağlayacaklardır'' diye konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209