Shadid'in eşi Türkiye'ye teşekkür etti

Suriye'de geçirdiği astım atağı sonucu hayatını kaybeden Anthony Shadid'in eşi Nada Bakri Shadid, Türkiye Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin kendilerine büyük yardım sağladığını belirtti.

Shadid'in eşi Türkiye'ye teşekkür etti

Suriye'de geçirdiği astım atağı sonucu hayatını kaybeden 2 Pulitzer ödülü sahibi New York Times gazetesi muhabiri Anthony Shadid'in eşi Nada Bakri Shadid, Türkiye Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin kendilerine büyük yardım sağladığını belirtti.

Nada Bakri Shadid, yaptığı açıklamada, cenazenin bugün İstanbul'a, oradan da yarın defnedilmek üzere Lübnan'a götürüleceğini söyledi.

Lübnan'da hükümet yetkililerinin katılımıyla salı günü bir tören düzenleneceğini bildiren Shadid, yaşanılan süreçte Türk yetkililerden büyük destek gördüklerini vurguladı. Nada Bakri Shadid, ''Özellikle Türkiye Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine gösterdikleri müthiş ilgi ve çaba için teşekkür ediyorum. Onlara şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Bu arada, Shadid'in ölümü sırasında yanında bulunan ve cenazesini Türkiye'ye getiren foto muhabiri Tyler Hick'in de cenaze töreni için Beyrut'a geçeceği, daha sonra yaşadığı Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gideceği belirtildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209