Arınç krizinden sonra şimdi de Cemil Çiçek

Hükümetle cemaat arasındaki dershanelerin kapatılması tartışması sürerken TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dershanelerin ihtiyaçtan ortaya çıktığını belirterek, “Bu ihtiyaç ortadan kalkmadıysa sorun çıkar” dedi.

Arınç krizinden sonra şimdi de Cemil Çiçek
 

Hükümetle cemaat arasındaki dershanelerin kapatılması tartışması sürerken TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dershanelerin ihtiyaçtan ortaya çıktığını belirterek, “Bu ihtiyaç ortadan kalkmadıysa sorun çıkar”dedi. Cemaatin yaygın bir şekilde örgütlendiği dershaneler hükümetin kararıyla kapatılmanın eşiğine gelirken cemaatin Zaman gazetesi bugün"Eğitime Büyük Darbe" manşetiyle çıkmıştı.

TBMM Başkanı Çiçek, Samanyolu Haber TV'ye dershanelerin kapatılması konusunu değerlendirirken dershanelerin kapatılabilmesi için, eğitim sisteminin, böyle bir ihtiyaç kalmayacak şekilde iyileşmesi gerektiğinin altını çizdi. 

"DERSANELER İHTİYAÇTAN DOĞDU"

Türkiye’de eğitim meselesini tam yerli yerine oturtamadıklarını, 80-90 yıllık süre içerisinde eğitimde çok defa model değişikliği olduğunu belirten Çiçek, “Dershaneler neden ortaya çıktı, demek ki bir ihtiyaçtan doğdu. Durup dururken hiçbir konu kendiliğinden olmaz. Devletin eğitim sistemi, insanların eğitimi öğretimi bakımından. İşte merkezi sistem getirdiniz. Sınava girilecek, bütün öğretmenleri olan bir okulda yetiştirilen öğrenciyle, senesinin yarısı boş geçen, bütün dersleri alamamış bir öğrenci aynı sorularla sınava girince, birisi kazanıyor diğeri kazanamıyor. Eğitim sisteminde taşlar yerli yerine oturtulamadığı için bu ve benzeri müesseseler çıktı. Bu gerekçe ortadan kalktıysa bu türlü düzenlemeler bir şey ifade eder, kalkmadıysa ya da alternatifi konulamadıysa o zaman başkaca sorunlar çıkar. Buna iyice bir bakmak lazım” diye konuştu. 

Türkiye'de eğitim sisteminde yapılan değişiklikler sonucunda bir kalite sıkıntısı ortaya çıktığını, imtihan sisteminden kaynaklanan birtakım sıkıntılar olduğunu belirten Çiçek, “O işleri bir ölçüde dışarıdan telafi edebilmek bakımından da, devletin kendi örgütü dışında da dershaneler falan bu ihtiyaçtan kaynaklandı. Bu ihtiyaç mevcut uygulama ya da alternatif düzenleme ile ortadan kaldırılıyorsa mesele yok. Değilse, insanoğlu benzer şekilde formülle, benzer yöntemlere başvurabilir” dedi. 

OLUMLUYSA DESTEKLENMELİ

Çiçek, eğitim eksikliğinin ciddi sorunlara yol açacağını söyleyerek şöyle devam etti: 

“Eğitim meselesi önemli. İnsanlar yanlış iş yapmasın diyorsak, bu ister terör ister başka bir şey. Yani terör olmazsa alkol olur, uyuşturucu olur. En önemli faktörlerden bir tanesi eğitimsizliktir. Eğer kurulan müesseseler, ister devletin kurduğu, ister gönüllerin yaptığı bu dershaneler, kurumlar buna olumlu tesir ediyorsa bunları desteklemek lazım. Bu yol ve yöntemlerden de azami ölçüde istifade etmek gerekir diye düşünüyorum.”

İşte o görüntüler:

Odatv.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209