Bağış, Brüksel'dekş saldırıyı kınadı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'de bir camiye düzenlenen saldırıyı ve cami imamının öldürülmesini kınadığını bildirdi.

Bağış, Brüksel'dekş saldırıyı kınadı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Feyziç'i kabulü sırasında konu ile ilgili soruyu cevapladı.

Bağış, "Bir ibadethaneye yapılan her türlü saldırıyı kınıyorum. AB'nin başkenti Brüksel'de bir camiye yapılan saldırıyı kınıyorum. Kim yapmış olursa olsun, sebebi ne olursa olsun, orada bir din görevlisinin öldürülmesini asla kabul edemeyiz" dedi.

Belçika makamlarının olayın üzerine çok ciddiyetle giderek, olayı aydınlatmalarını beklediğini belirten Bağış, "Bütün cemaate başsağlığı ve hayatını kaybeden din görevlisine de Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Bağış, Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Feyziç'in ziyareti konusunda da, daha önce Karadağ'ı ziyaret ettiği sırada Feyziç ile birlikte Fatih Sultan Mehmet'in askerlerinin yattığı mezarlığı birlikte ziyaret ettiklerini belirterek, "Oradaki tarihi camide beraber olmuştuk. Oradaki şehitlerimizin ruhuna beraber Fatiha okumuştuk" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Karadağ Başbakanı'nı ağırlayacağını hatırlatan Bağış, Feyziç ile yapacağı görüşmenin bu çerçevede yararlı olacağı görüşünde olduğunu söyledi.

Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Feyziç de, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Balkanlar'da daha yüz yıl önce bizim dedelerimiz aynı toprakların, aynı devletin vatandaşlarıydı. Her ne kadar bir kopukluk olsa da, özellikle son zamanlarda biz Balkanlar'da yalnız olmadığımızı Türkiye Cumhuriyeti devleti nezdinde hissediyoruz" dedi.

Son zamanlarda Türkiye'nin desteğini gördüklerini ifade eden Feyziç, Türkiye'de eğitim gördüğünü belirtti ve "Ben burada kendimi anavatanımda hissediyorum" dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209