Bekir Bozdağ, Etiyopya'ya gidecek.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afrika Birliği Asamblesi Olağan Toplantısına katılmak üzere Etiyopya'ya gidecek.

Bekir Bozdağ, Etiyopya'ya gidecek.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 29-30 Ocak 2012 tarihlerinde Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenecek, devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki Afrika Birliği Asamblesi 18. Olağan Toplantısına katılacak.

Bozdağ, ziyareti sırasında Afrika Birliği Zirvesi Toplantılarına katılmasının yanı sıra, ev sahibi Etiyopya dahil çeşitli Afrika ülkeleri devlet yetkilileriyle ikili temaslar gerçekleştirecek ve Etiyopya'daki bazı Türk yatırımlarını da yerinde görecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bozdağ'ın ziyaretiyle ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'nin 2005 yılında Afrika Birliği nezdinde gözlemci ülke statüsü elde ettiği, 2008 yılında ise örgüt tarafından kıtanın stratejik ortağı ilan edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "2008 yılında İstanbul'da düzenlenen 1. Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi ise Türkiye-Afrika ortaklığını sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmuştur. Mevcut izleme mekanizması çerçevesinde son olarak Aralık 2011'de İstanbul'da 1. Türkiye-Afrika Ortaklığı Bakanlar Düzeyinde Gözden Geçirme Konferansı düzenlenmiştir. 2013 yılında ise bir Afrika ülkesinde 2. Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi tertiplenecektir" denildi.

Açıklamada, Bozdağ'ın ziyaretinin, Türkiye'nin Afrika ile ortaklığının geliştirilmesi yönündeki güçlü iradesinin yeni bir tezahürü olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209