Eroğlu: 21.Asır Türk asrı olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak Türk dünyasına çok büyük önem verdiklerini ifade ederek, '21. asır Türk asrı olacak' dedi.

Eroğlu: 21.Asır Türk asrı olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak Türk dünyasına çok büyük önem verdiklerini ifade ederek, ''Türk dünyası birlik ve beraberliğini koruduğu müddetçe hiçbir güç bizi yıkamayacak. İnşallah 21. asır Türk asrı olacaktır. Buna yürekten inanıyorum'' dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, ilk kez 1992 yılında Türk devletleri arasındaki iş birliğini artırmak için iş birlikleri konferansları yapıldığını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bu toplantıya bütün Türk ülkelerini davet ettiklerini belirtti.

İş birlikleri konusunda belediyelere çok önemli görevlerin düştüğünü ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

''Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Türk dünyası birlik ve beraberliğini koruduğu müddetçe hiçbir güç bizi yıkamayacak. İnşallah 21. asır Türk asrı olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Hükümet olarak Türk dünyasına ve bu coğrafyaya çok büyük önem veriyoruz.

Pek çok yerde tarih eserleri ihya ediyoruz. Hükümetimizin diğer birimleri her türlü desteği veriyor ve iş birlik imkanları artıyor. 2 yıl önce Karakurum'daki kitabelerin konulduğu müzenin son kontrolünü yapmak için gittim. Başbakanımız oraya 80 kilometre yol yaptırdı.

Moğalistan'dan tutunuz Tacakistan'a kadar Azerbaycan'a kadar Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'a kadar gerçekten münasebetlerimiz git gide artıyor.''

''Türkiye, dünyada ağaçlandırmada ilk üçe giren ülke konumunda''

Bakan Eroğlu, belediyecilikte halkın taleplerinin tam karşılanması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Yeterli miktarda hatta günü birlik çözümler değil, en az 30-40 yıl sonrasının su ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlıklar yapılmalıdır. Su kaynağı, baraj, gölet ve isale hatlarını, içme suyu arıtma su tesisini ve içme suyu şebekesini mutlaka en modern şekilde tamamlamak gerekir.

Şehirlerin güzelleşmesi çok önemli. Bakanlık olarak şehirlerde sadece baraj, gölet, içme suyu tesisleri ve dere ıslahları gibi faaliyetlerin yanı sıra ağaçlandırma, erozyon kontrolü çalışmaları ve fidan üretimi gibi faaliyetler de yapıyoruz.

Türkiye, dünyada ağaçlandırmada ilk üçe giren ülke konumunda. Belçika'nın yüz ölçümüne yakın bir alanı da bu yıl sonuna kadar ağaçlandırmış olacağız.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209