Fatih Belediye meclisinde Şubat Gündemi

FATİH BELEDİYE MECLİSİNDE ŞUBAT GÜNDEMİ İlçedeki kaçak inşaatlar ulusal basında sık sık yer bulurken, İlçenin yarısı acil kentsel dönüşüm projesi sancısı ile sızlanırken, İktidarı izlemesi gereken muhalefet Kedi-Köpeklerin derdi ile dertlendiğine şahit olun LÜTFEN VİDOEYU İZLEYİNİZ


Fatih belediye meclisi her ayın ilk pazartesi günü olağan olarak toplanıyor, Bir aylık görüşülmesi gereken konular meclis gündemine getiriliyor, Komisyonlarda görüşülen konular mecliste oylanarak yürürlüğe giriyor, Muhalefet dilediği konuda öneri tekliflerini meclise sunuyor, lakin muhalefetin önerisi olarak meclis gündemine getirilen bir teklifin kabul gördüğünü ben hiç görmedim. Çoğunluk olan iktidar ne isterse yaparken, Muhalefet sadece soru önergesi verebiliyor.

Başkanlığa veya ilgili komisyona havale edilen soru önergelerine yıllar sonrada nezaketen cevap verildiği oluyor.
08 Mart 2012 Çarşamba günü meclis gündeminde Muhalefetin soru önergelerine ve tekliflerine cevap verilmesi gündemdeydi.
Kürsüde Başkan yardımcısı Sayın Hasan Suver vardı.
İşin trajedi tarafı, bu soruların sorulması üzerinden takriben iki yıl geçtiği muhalefet tarafından beyan edildi.

Cevaplanan İlk soru önergesi SP Meclis üyesi Sayın Av. Tevfik Dağ’ın ilçemizde yaşayan bir kedi-köpek sevdalısı Mehmet ali adındaki vatandaşımızın çevreye verdiği ( Koku-Ses ) Rahatsızlık nedeniyle evinde beslediği 50 adet civarında kedi-köpeğin el konularak hayvan barınağına götürülme tehdidiydi.
Sayın Suver Kendilerinin İnsanlara hizmet için bu göreve geldiğini, Tercih gerekiyorsa Bunu hayvanlar değil, insanlar lehine kullanmak durumunda olduğunu beyan etti.
İkinci soru önergesi, CHP gurubu sorusuydu, İlçemizde başıboş yaşayan kedilerin sorun olduğunu, parklarda kedi evleri yapılmasını teklif etmişlerdi.

Üçüncü soru önergesi İlçemizde Atatürk heykeli önünde tören yapacak bir alanın olmamasıydı, Diğer soru önergesi ise İçinde görüşmelerin devam ettiği Belediye meclis salonunda çok küçük bir Atatürk resminin bulunmasından rahatsızlık duyan CHP meclis üyeleri sorusuydu.
Aşağıda yayınladığımız 17 dakikalık videoyu seyrederseniz Dünya Kültür başkenti Fatih İlçemizi yöneten ve denetleyenlerin ne işlerle dertlendiklerini öğreneceksiniz.
Aylardır Muhalefete ilçemizde alenen devam eden tarih katliamı olarak kabul edilecek kayıtsız yapılaşmayı Cum. Savcılığına bildirmelerini rica ediyorum. Asla bir adım bize yardımcı olmadılar. Salt soru önergesi vererek uygulamaları kınadılar. Verdikleri soru önergelerine ne zaman cevap vereceklerini kendileri dahi bilmiyor.

İş başa düştü bu gün İstanbul Cum. Baş Savcılığına sitemizde yayınladığımız içimizi sızlatan inşaat faaliyetlerinden biri için ihbarda bulunduk, savcılığa resmi belgeler sunduk. Sayın Savcı sitemizdeki haberleri görünce hayretler içinde kaldı, Bu denli hukuksuz uygulamaların alenen nasıl yapılabildiğini sordu.

İnşaata acilen müdahale etmek için evrak dağıtım görevini de bize verdi.
İŞTE FATİH BELEDİYEMİZDE ŞUBAT GÜNDEMİ İYİ İZLEMELER
Abdullah Gözaydın www.fatihhaber.com
//www.fatihhaber.com/cibalisetustu.html
//www.fatihhaber.com/can-surustundeotel.htm
//www.fatihhaber.com/radikalhaberi.htm

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209