Genelkurmay'da andıç odaları iddiası

Andıç davasına adı karışan askerlerin Genelkurmay Karargahı’nda yanyana odalarda çalıştığı iddia edildi. Mahkemenin Genelkurmay’a sorduğu fiziki yakınlık.

Genelkurmay'da andıç odaları iddiası

Genelkurmay’dan gönderilen şemada söz konusu birimin bina içinden irtibatı olmayan farklı bir giriş kullandığı da belirtiliyor.

Mahkemenin Genelkurmay’a sorduğu “andıç davası sanıklarının ‘fiziki yakınlıkları’ nedir” sorusunun çarpıcı bir gerçeği daha gözler önüne serdi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan verilen ‘şemalı ve isim numaralı’ yanıtta, sanıkların Genelkurmay içersinde ayrı bir ‘karargah’ izlenimi verecek şekilde tek bir girişi olan bölümde, yan yana odalarda çalıştıkları ortaya çıktı.

Başbaşa andıç mesaisi

Andıç ve Demokrasiye Müdahale Planı’nın hazırlandığı iddia edilen 2. Bilgi Destek Daire Başkanlığı (BDDB) Vekili Albay Dursun Çiçek’in ‘23 numaralı’ odada olduğu belirtilen şemada, Çiçek’in yan odasında 5 ve 6 numaralarla Destek Şube Müdürü Albay Ziya İlker Göktaş ve Albay Fuat Selvi’nin odaları ile 17 numaralı odayla sivil memur Meryem Kurşun yer alıyor. Albay Çiçek’in karşısındaki odada ‘9’ numarayla BDDB Destek Şube Müdürü Sedat Özüer, çaprazındaysa 7 ve 8 numaralı odalarla BDDB Destek Şube Müdürü Cemal Gökçeoğlu ile 4. Bilgi Destek Daire Başkanlığı Destek Şube Müdürü Hulusi Gülbahar bulunuyor. Çiçek’in solundaki 15 ve 16 numaralı odalardaysa, Yzb. Murat Uslukılıç ve sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya yan yana.

Iğsız gruptan uzak bir odada

Şemaya göre binanın 2. katında dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız’ın, ‘Bilgi Destek Daire’sinden ayrı bir şekilde tek başına odası yer alıyor. 11 numaları oda da Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun var. 14 numaralı odada Hava Astsubay’ı Orhan Güçlü’nün, emekli Deniz YüzBaşı Hasan Ataman Yıldırım’ın da 18 numaları odada kaldığı belirtiliyor. Genelkurmay tarafından gönderilen şemada, andıçları hazırlayan birimlerin Genelkurmay içindeki ayrı bir bölümde kümelendikleri görülüyor.

Farklı giriş kapısı kullanılıyor

Şemaya Genelkurmay tarafından şöyle bir not da düşülmüş: “Bilgi Destek Daire Başkanlığı, Genelkurmay Karargahı ile Milli Savunma Bakanlığı Karargahı’nı birbirine bağlayan yapının alt katında yer almakta ve Genelkurmay Karargahı ile bina içinden irtibatı bulunmamaktadır. Bu bölümde giriş ve çıkışlar, sadece dışarıya açılan kapı vasıtasıyla yapılabiliyor.”

İŞTE O HARİTA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209